csodavár

2020.07.29. 07:28

Modern terápia az agyhullámok irányításával a Csodavárban is

A terápiával a neurotipikus, de tanulási nehézséggel küzdő gyerekeknél is jó eredményeket lehet elérni.

Forrás: Csodavár

Az egyik legmodernebb terápiás módszerrel fejlesztik az ADHD-s, az autista és a figyelemzavaros gyerekeket a nyíregyházi Csodavárban: az ún. neurofeedback terápia, vagy más néven EEG-biofeedback terápia az egyik legmodernebb technológia, melynek célja az agy működésének optimalizálása az agyhullámok monitorozásával és azok befolyásolásával.

Bár mindez nagyon tudományosan hangzik, a gyerekek számára egyáltalán nem az, hiszen a fejlesztés játszva történik: miközben ők mesét vagy természetfilmet néznek, a tréner a gyerek fejtetőjén elhelyezett szenzorok és egy EEG-készülék segítségével adatokat rögzít és módosításokat végez el úgy, hogy a gyerek agyhullámai az optimálishoz közelítsenek.

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület, amely a HUSKROUA program „Health­4All!” című projektjének keretében szervezett neurofeed­back képzést, a következő fél évben 30 gyermek számára biztosít lehetőséget arra, hogy részt vegyen a neurofeed­back terápián, a célja pedig az, hogy a későbbiekben még több, fejlesztésre szoruló gyermeket láthasson el.

Minden szülő számára fontos információ, hogy e modern terápiával a neurotipikus, de tanulási nehézséggel küzdő gyerekek esetében is bámulatos eredményeket lehet elérni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában