kórház

2020.07.10. 07:20

Tartani kell a szabályokat

Bizonyos vizsgálatokat szükséges előrevenni a laborban.

20200611 Székesfehérvár Illusztráció Újra elkezdődnek a szakrendelések Vérminta a Synlab Hungary Kft. laboratóriumában Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW-archív

Fotó: Nagy Norbert

A koronavírus-fertőzés veszélyének minimalizálása érdekében a Jósa András Oktatókórház Központi Laboratóriumában új szabályozás lépett életbe – közölte a kórház.

Türelmet, megértést kérnek

A vérvételi váróban egyszerre 15 ember tartózkodhat. Ezt egy kórházi munkatárs felügyeli és irányítja. A többi beteget kérik, hogy a váró előtti folyosón, illetve a rendelőintézet folyosóján várakozzon. Bizonyos esetekben a vérvételt szakmai, illetve szervezési szabályok miatt soron kívül kell elvégezni – hívják fel a figyelmet.

A speciális esetek közé tartozik: a 3–10 év közötti gyerekek vérvétele, az időben elhúzódó, például cukorterheléses vizsgálat, a reggeli kortizolszint-vizsgálatoknak reggel 9 óráig diagnosztikai jelentőségük van, a thrombocytaaggregáció előjegyzés alapján történik, szerdánként reggel 8 óráig a Debrecenben végzett vizsgálatokhoz veszik le a vért és szállítják, a sürgős minősítéssel, kérőlappal érkező betegeket szintén előresorolhatják a labor munkatársai.

Ezekben az esetekben kérik a várakozók türelmét és a szabályok elfogadását – emelik ki a kórházi tájékoztatóban.

Kitérnek arra is, hogy a leletkiadás továbbra is szünetel, ezzel is csökkenteni szeretnék a kórházban naponta megjelenő betegek számát.

A lelettel kapcsolatban a kezelőorvosnál lehet érdeklődni, vagy azok online is letölthetőek az EESZT oldaláról.

Az ügyfélkapus azonosítóval be kell jelentkezni a www.eeszt.gov.hu oldalra, ahol az azonosítás után szükség lesz a tajszámra. Majd a betegdokumentumok fül alatt a megfelelő szűrők beállításával lekérdezhető és letölthető a dokumentum.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában