iskolakezdés

2020.08.25. 12:08

Tanszercsomag a nyíregyházi alsósoknak az idén is

Nyíregyháza. Idestova hat esztendeje vezette be a megyeszékhely önkormányzata Nyíregyházán természetbeni formában a tanulói tanszertámogatást, amivel a tanévkezdéskor a szülőkre nehezedő kiadásokat szeretnék mérsékelni.

Fotó: Ladányi Tóth Lajos

– A pandémiás helyzet miatt újra kellett tervezni a város költségvetését. A költségek, a kiadások növekedése azonban nem jelenti azt, hogy például a tanszertámogatás rendszere változzon – jegyezte meg dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a keddi, városházi sajtótájékoztatón.

– Önkormányzati rendelet írja elő, hogy a szociális rászorultságtól függően pénzbeli és természetben nyújtott ellátásokban részesülnek a lakosok. Ez esetben a nyíregyházi székhelyű általános iskolába beiratkozott, állandó nyíregyházi lakhellyel rendelkező alsó tagozatos tanulók mindegyike nettó 1500 forint értékű tanszercsomagot kap. Az előzetes felmérés szerint ebben az esztendőben összesen 4461 kisdiáknak jár a juttatás. A fedezetet az önkormányzat saját forrásából biztosítja, aminek nyoma van a költségvetésben. A csomagok bruttó költsége 8,498 millió forint. Évfolyamonként különböző eszközöket, tárgyakat javasoltak a pedagógusok, akiknek az ötleteit maximálisan figyelembe vettük. Remélem, hogy zökkenőmentesen elkezdődhet a tanév.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában