Nyíregyháza

2020.09.11. 12:33

Energikus együttműködés: még erősebb lesz a kapcsolat

Megállapodást kötött egymással az MVM Zrt. és a nyíregyházi önkormányzat pénteken délelőtt, a városháza Krúdy-termében.

Sum János, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere célja közös: még jobban fejlődjön a város

Fotó: Pusztai Sándor

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Sum János, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese együttműködési megállapodást írt alá a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely városfejlesztési céljainak megvalósításáért.

Pénteken délelőtt a városháza Krúdy-termében ültek egy asztalhoz a felek, akik megerősítették, hogy eddig is optimális volt a viszony a partnerek között, és a jövőben még aktívabb lesz a kapcsolat.

Innovációs lehetőségek

Az MVM Csoport Magyarország harmadik legnagyobb vállalatcsoportja, működése lefedi a teljes hazai energiarendszert. Az ország meghatározó villamosenergia-nagykereskedője, számottevő részesedéssel rendelkezik a közvetlen fogyasztói értékesítés piacán is. Termelőként az MVM Csoport a Paksi Atomerőmű révén markáns szerepet tölt be a hazai piacon. Szavatolja a biztonságos földgázellátását.

Nyíregyháza energetikai ökoszisztémája sok fejlesztési és innovációs lehetőséget rejt magában.

– Ezek kiaknázásáért, hasznosításáért fontos előrelépést jelent a mostani együttműködési megállapodás – jelentette ki dr. Kovács Ferenc.

– A közös stratégia kidolgozásába beletartozik a további elektromos töltőállomások építése, a különböző energiamegtakarítást célzó beruházások előkészítése, a közvilágítási hálózat komplex fejlesztése és a napelemes elektromos töltőkkel rendelkező, ingyenes wifi-zónák kialakítása.

Elhangzott, hogy a prominens energetikai vállalatcsoportnak számító MVM Csoport működése lefedi a hazai energiarendszer egészét. Nem pusztán a szűken értelmezett energiakereskedelem tartozik a profiljába, hanem valamennyi kiegészítő tevékenység, mint például az e-mobilitás vagy az alternatív energetikai fejlesztések. Kiderült, hogy Sum János Nyíregyházán érettségizett, és azóta is élénken figyelemmel kíséri a települést:

– A szakmai és az üzleti kapcsolatokon túl személyes kötődésem is van a városhoz, ami nagyon dinamikusan fejlődik. Az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyetteseként tevékeny részese lehetek Nyíregyháza további gyarapodásának. Az együttműködésünkkel minden eddiginél szeretnénk fenntarthatóbbá, zöldebbé tenni a települést, hiszen az energiarendszer fejlettsége jelentősen hozzájárul az életkörülmények javításához.

KM

Borítókép: Sum János, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere célja közös: még jobban fejlődjön a város | Fotó: Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában