Tavaszra elkészül

2020.09.16. 15:18

Spanyol márvány, velencei üveg, aranyozott korlát – Luxus idősek háza épül Szorgalmatoson!

A luxusvilla épületében található többek között szauna, jakuzzi és medence is.

Ebben az épületben szeretnék kialakítani az új intézményt

Forrás: Önkormányzat

Nem mindennapi hírrel kereste meg szerkesztőségünket Fülöp Adrián, Szorgalmatos polgármestere: luxus idősek háza épül Szorgalmatoson.

Spanyol márvány, velencei üveg

– A luxus szó ebben az esetben azt jelenti, hogy magas színvonalú, országosan is kiemelkedő felszereltségű idősek háza lesz a településen – avatta be szerkesztőségünket a részletekbe a település vezetője.

– Az önkormányzat tulajdonába került ugyanis a községhez szorosan kötődő vállalkozó villája, ami a belterületen található. Spanyol márvány, velencei üveg, aranyozott korlát díszíti többek között a házat. Egyébként az üveget előállító cég dolgozott a Vatikánnak is. Üresen, kihasználatlanul állt az épület, s akkor vetődött fel, keressünk egy vállalkozót, aki felújítja és hasznosítja.

– Három kategóriában szeretnénk megvalósítani az idősek házát, a szerződést már aláírtuk a vállalkozóval, aki most még csak bérli az épületet, de pár éven belül meg is vásárolja az ingatlant.

Tavaszra elkészül

– Lesz luxus-, közép- és alapkategóriás lakrész, ezeket a vállalkozó a saját költségén fogja kialakítani, illetve szükség van az épület teljes felújítására is. A villa körül hatalmas park van, továbbá az épületben található szauna, jakuzzi és medence is, tehát valóban luxusról beszélhetünk. A munkálatok a napokban kezdődnek, a tervek szerint a jövő év tavaszától kezdené meg működését az idősek háza, hiszen a vállalkozónak is az az érdeke, hogy minél hamarabb élet költözzön a falak közé.

Megújul a játszótér

A település vezetője beszámolt arról is, hogy közel tízmillió forint támogatást nyert az önkormányzat új játszótér kialakítására, ehhez még hozzátettek 3,5 millió forintot. A község az uniós szabványoknak és előírásoknak megfelelő játszóteret kap a régi helyén, ami egy portát foglalt el, míg az új parkot nagyobb területen, két porta helyén alakítják ki, s a játékait biztonsággal használhatják majd a mozgássérült gyermekek is.

Hatalmas park öleli a villát

Családi programok

– A Leader keretén belül nyertük el ezt a pályázatot. Az önkormányzat hat pályázatot adott be a Leaderhez, s abból kettőt megnyertünk – folytatta Fülöp Adrián. – A másik pályázatunk egy futópálya volt, amit az Aracs-legelőn szeretnénk megvalósítani a tó körül. Lesznek mozgásérzékelő kandeláberek, épül filagória a tó közepére, a parton készül szalonnasütő, vagyis családi programok megrendezéséhez lesz alkalmas a környezet. Amíg az anyuka főz valamit a szabadban, addig az apuka horgászhat a gyermekkel. Ez a projekt három lépésből áll. Először elkészül a futópálya a lámpákkal, aztán jön a filagória és a szalonnasütő megépítése, végül következik a tó teljes felújítása.

,,Behálózzák” a községet

– Végül nyertünk egy uniós wifipályázatot is, így az egész településen lehetőség lesz majd az internet használatára. A pályázatot tulajdonképpen még a korábbi önkormányzat megnyerte, de szerencsére sikerült rajta tovább finomítanunk, hogy minél előnyösebb legyen a megvalósítása a település számára – tette hozzá Szorgalmatos polgármestere.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában