de ek

2020.09.30. 07:00

Szociális szakembereket képeznek

Az Egészségügyi Kar a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán avatott kihelyezett tanszéket.

Forrás: szoljon.hu

Szakmai és társadalmi szempontból is előremutató fejlesztésbe kezdett a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara (EK) Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol szociális szakembereket képez az intézmény.

A kar Társadalmi Integrációs és Innovációs Kihelyezett Tanszéke a hátrányos helyzetben lévő társadalmi csoportok elfogadását, felzárkózását is segítheti Tomajmonostorán, ahol szeptember 25-én tartották az avatóünnepséget – közölte az egyetem sajtóirodája.

Speciális szerepet tölt be

A kar és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közötti együttműködés eredményeként a szociális területen dolgozó megyei szakemberek bekapcsolódhatnak az EK szociális munka alapszakán a gyakorlati oktatásba, valamint részt vehetnek a különböző szakirányú továbbképzésekben is.

Az eseményen részt vett dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa is, aki beszédében a szociális területen meglévő szakemberhiányra hívta fel a figyelmet. Dr. Móré Mariann, az Egészségügyi Kar dékánja hangsúlyozta: a tanszék speciális szerepet tölthet be a település és a térség életében.

– A szociális szakemberképzés támogatásán túl megteremti annak a lehetőségét is, hogy az Egészségügyi Kar Egészségszociológiai Tudományos Koordinációs Kutatóközpontja Jász-Nagykun-Szolnok megye hátrányos helyzetű településein folytatott egészségszociológiai kutatásokkal segítse a felzárkózást, a társadalmi integrációt – emelte ki a dékán.

Koordinál, lebonyolít

A hallgatók részt vehetnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálásával folyó felzárkóztatási programokban. A tanszék – melyet Lantos Szilárd vezet – emellett a megyei gyakorlati képzőhelyekkel a kapcsolattartásért is felel majd, valamint koordinálja a gyakorlatorientált kutatások lebonyolítását, együttműködve a képzésben terepintézményként érintett szociális intézményekkel, szervezetekkel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában