népmese az oviban

2020.10.01. 09:30

Mesés nap a Kikeletben (fotók)

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját. Az örökösföldi Kikelet óvoda gyerkőcei a mesék birodalmába kalauzolták társaikat.

Forrás: intézmény

„ Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább gyerekeink számára is a mesebeli kincseket !” – áll a Magyar Olvasótársaság 2005-ös felhívásában.

Ezen a napon hagyományosan minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett figyelemmel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé. Így tettek a Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézményének ovisai és óvónői, kedves műsorral köszöntötték a mese ünnepét.

Fotók: intézmény

Az örökösföldi tagintézményben néhány nagycsoportos gyerek segítségével Benedek Elek: Az aranyeke című mesét mutatták be a csoportoknak, majd egy kis “meselinzer” elfogyasztásával visszatértek a mesék birodalmából az óvoda mindennapjaiba.

Az ilyen alkalmak és a mindennapok meséi segítenek egyre gyorsuló világunkban is fenntartani a mesemondás, meseolvasás szép és a kicsik számára nagyon hasznos hagyományát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában