Kisvárda, Nyírkarász

2020.11.06. 13:36

Master Good: a jövőbe fektetnek

A Master Good cégcsoport két településen, Nyírkarászon és Szabolcsbákán kormányzati támogatásból épít munkásszállásokat

Kormányzati támogatásból két munkásszállást is épít a Master Good cégcsoport. A nyírkarászi beruházáshoz a magyar állam 137 millió, míg a szabolcsbákai projekthez 127,5 millió forint támogatást nyújt a magyar állam – hangzott el a családi vállalkozásként működő cégcsoport kisvárdai telephelyén megtartott pénteki sajtótájékoztatón. A Master Good ügyvezető-tulajdonosa, Bárány László megköszönte a kormány bőkezűségét, majd hozzátette, igyekeznek irányt mutatni a környező vállalkozásoknak abban, miként lehet megtartani a munkaerőt, illetve újakat toborozni.

Ott van az ember

– Bár cégcsoportunk működéséhez elengedhetetlen az automatizáció, a minőségi termékeink mögött mindig ott voltak és lesznek is az emberek, az alkalmazottak – fogalmazott Bárány László.

A pénteki sajtótájékoztatón jelen volt Bodó Sándor is, az Információs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a kisvárdai sajtótájékoztató előtt személyesen tekintette meg a Nyírkarászon épülő munkásszállót. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, nem is biztos, hogy munkásszálló a legjobb kifejezés a nyírkarászi és a szabolcsbákai beruházásra.

– Abban azonban biztos vagyok, hogy a lehető legjobb helyre került a támogatás – emelte ki Bodó Sándor, aki hozzátette, a nyírkarászi munkásszállásba nyolcvannégy, a szabolcsbákaiba pedig nyolcvanhárom dolgozó költözhet majd be a közeljövőben. Az államtitkár köszöntőjében kitekintett a hazai foglalkoztatás helyzetére.

Segítik a mobilitást

– Jelenleg közel 4,5 millió ember dolgozik Magyarországon, ez 800 ezerrel több, mint 2010-ben. A legfrissebb adatok szerint az álláskeresők száma 300 ezer fő alá csökkent, ez örömteli, mivel ez a szám a vírushelyzet első hullámának tetőzésekor 380 ezer fő volt – érzékeltette számadatokkal az előrelépést Bodó Sándor. A foglalkoztatáspolitkáért felelős államtitkár szerint a munkásszállások építése segíti a munkavállalók mobilitását, ezáltal hozzájárul a magyar vállalkozások erősítéséhez, segíti a foglalkoztatás bővülését és a magyar gazdasági növekedést.

– A program első négy kiírásában 39 önkormányzat és gazdasági társaság alakíthatott ki mintegy 5 ezer munkásszállási férőhelyet, összesen 12,4 milliárd forint támogatással – tette hozzá.

– A nyírkarászi beruházás összértéke 322 millió forint, ehhez a kormány 137 millió forinttal járult hozzá, míg a szabolcsbákai munkásszállás megépítése 256 millió forintba kerül, ezt a projektet pedig 127,5 millió forinttal támogatta a hazai kormány – emlékeztetett Bodó Sándor államtitkár.

– Ha munka van, minden van – fogalmazott dr. Seszták Miklós. A térség országgyűlési képviselője szerint a Master Good cégcsoport a világ egyik legjobb felszereltségű üzeme, ahogy az alkalmazottak munkakörülményei is optimálisak, azzal pedig, hogy munkásszállásokat építenek, munkaerőpiaci szempontból tovább növekedhet a cég vonzereje. – A Master Good a fejlesztésekkel egyértelműen a jövőbe fektet – nyomatékosított dr. Seszták Miklós, aki felvetette, a dolgozói lakópark elnevezés kifejezőbb lenne, mint a munkásszállás.

Tovább javulhatnak

– Szeretnék gratulálni a cégcsoportnak, ezzel a beruházással tovább javulhatnak megyénk munkaerőpiaci mutatói – ezt már dr. Nagy Ervin, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője mondta a pénteki rendezvényen.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egyszerre van jelen a munkaerőhiány és a munkanélküliség. A foglalkoztatás terén természetesen komolyan éreztette negatív hatását a koronavírus, de kezdünk közelíteni a januári adatokhoz, amikor a megyénkben 25.500 álláskeresőt tartottunk számon – fogalmazott a főosztályvezető, aki hozzátette, jelenleg 26.680 regisztrált munkanélküli van Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. – A kormány Gazdaságvédelmi Akciótervének, a különböző bértámogatási konstrukcióknak köszönhetően 7800 álláshelyet sikerült megvédeni a megyében – emelte ki dr. Nagy Ervin, aki szerint a Master Good egy hosszú távú befektetésbe fogott bele a munkásszállások kialakításával.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában