oros

2020.12.16. 16:10

Műfüves grundpálya épül a Herman Ottó Általános Iskola udvarán

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében önkormányzati önerővel immár a 4. nyíregyházi iskola udvarán, az orosi Herman Ottó iskolában épül 12 x 24 m-es homokkal töltött műfüves pálya.

A cél, hogy az óvodások és az általános iskola tanulói a legmodernebb körülmények között sportolhassanak. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere december 16-án személyesen ellenőrizte a munkálatok állását. Kedvező időjárás esetén még idén befejeződhet a beruházás a Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézményében. A kivitelezés november végén indult el, melynek során megvalósult egy grundméretű, 14 m x 26 m-es homokkal töltött műfüves pálya, labdafogó hálóval, palánkrendszerrel és kerítéssel.

Fotó: Szarka Lajos

December végén a műszaki átadás-átvételi eljárással hivatalosan is befejeződik a beruházás, így a téli szünet után a gyerekek már birtokba is vehetik a pályát. A beruházás költsége: közel 18 millió Ft, melyhez az önkormányzat 10% önerőt

biztosított, a terület-előkészítési költségei mellett. A Nyíregyházi Tankerületi Központ beruházásában pedig, 12.5 millió forintból megújulhat az udvari lépcső és megszépül a lelátó is. A tanulók a jövőben esztétikusabb környezetben sportolhatnak és szurkolhatnak társaiknak az iskolai eseményeken.

A helyszíni szemlén Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta: „A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében 2013-ban megépült az örökösföldi nagyméretű műfüves pálya, majd 2019-ben három műfüves grund pálya épült az Arany, a Zelk és a Vécsey iskolák udvarán. Most a 4. ilyen pálya kivitelezése közeledik a befejezéshez a

Herman Ottó iskolában, amit jól kiegészít a tankerületi központ fejlesztése, a lelátó felújítása.

Az önkormányzat kiemelten támogatja a szabadidős-, a tömeg-, és diáksportot. Az elmúlt évek tudatos sportcélú fejlesztéseihez illeszkedve városszerte valósultak meg ezt segítő sportcélú fejlesztések. 2013-tól TAO keretében folyamatos az iskolai tornatermek felújítása, és a nyíregyházi óvodák udvarán eddig összesen 14 db 6 m x 12 m-es töltetlen műfüves pálya épült. A Magyar Kézilabda Szövetséggel együttműködve 2021 első felében az Arany és Vasvári udvarán épülhet majd szabadtéri kézilabda pálya.

A szabadtéri kondiparkok is igen népszerűek, már a város 18 helyszínén van ilyen, és a Nemzeti Szabadidős- Egészség és Sportpark Programnak köszönhetően most újabb kilenc épülhet meg, amiből négy már elkészült.” A polgármester emlékeztetett: 2020-ban befejeződött a Városi Uszoda építése és megvalósult az Arany János Általános Iskola tanuszodájában a medencetér felújítása is. A nemrég átadott, és hamar népszerűvé vált Városi Jégpálya tetejére napelemrendszer került

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában