Nyíregyháza

2020.12.03. 07:00

Új sportparkok a városban

A következő fél évben mindenhol befejeződnek a munkálatok, de van, ahol már az idén végeznek.

Forrás: nyiregyhaza.hu

Fotó: Tamas Zajacz

Tovább gyarapodik a sportolási kör átmérője a megyeszékhelyen. Eddig sem volt kevés a lehetőségek száma, a jövőben viszont kilenc új helyszínen lehet majd szabadtéren sportolni Nyíregyházán. A település különböző pontjain alakítanak ki újabb sportparkokat és futóköröket annak köszönhetően, hogy százszázalékos támogatást nyert az önkormányzat közel 210 millió forint értékben.

Pluszt nyújtanak

– A beruházás a Nemzeti ­Szabadidős – Egészség Sportpark Program elnevezésű­ országos állami fejlesztési projekt része – közölte Hornyák Enikő városi sportreferens.

– Jelenleg is több ponton vannak a városban „kondiparkok”, viszont a mostani fejlesztés másabb lesz, ugyanis tizenöt elemből állnak majd a százötven négyzetméteres sportparkok. A változatos eszközök jóvoltából többféle testmozgást lehet végezni: ilyen például a húzódzkodás, a fekvőtámasz, a lábgyakorlatok, a has- és a hátizom-erősítés. Ezekben a sportparkokban komplex, összetett tréningeket végezhet bárki. De azoknak is jót tesz, akik futni indulnak, és előtte szeretnének ott bemelegíteni, vagy a kocogást követően nyújtani akarnak.

Hornyák Enikő elmondta, hogy lesz sportpark a nyírszőlősi Kollégium utcai közösségi parkban, a Szántó Kovács János utcai tömbbelsőben, a rozsrétszőlői focipálya és játszótér mellett, az Ószőlő–Eperjes utca 24–26. számnál, az Óvoda utcai játszótérnél, a Széna téren, a Continental Aréna tőszomszédságában, a Stadion utca 40–48–50. számnál, valamint a Korányi Frigyes utca 60–72. számnál található Kneipp-parknál.

Tornaórákra is alkalmasak

A Szántó Kovács János utcában és a Kollégium utcában 200 méteres futókört is kialakítanak – erre az önkormányzat saját forrásból mintegy 13 millió forintot biztosít, a beruházás összegének másik felére pedig támogatást nyert a város. A következő fél évben mindenhol befejeződnek a munkálatok.

A sportparkokat játszó­terek közelében építik ki azért, hogy könnyen elérhetőek legyenek. A helyszínek ­ki­jelölésénél arra is törekedtek, hogy oktatási intézmények legyenek a szomszédságban, hogy akár a testnevelésórán is tudják használni a diákok az adandó alkalommal.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában