Nyíregyháza

2021.01.20. 12:29

Hálásak minden gesztusért, minden támogatásért

A nevezési díjakból felajánlott összeg a járvány elleni védekezést segíti.

Fotó: Dodó Ferenc

A Covid-ellátásban használja fel a Jósa András Oktatókórház azt a 300 ezer forintot, amit a Mozaik Med Sportegyesület ajánlott fel az intézménynek – az összeg ünnepélyes átadását szerdán tartották. – Közel egy éve a koronavírus jegyében élünk és dolgozunk. Ez alatt az idő alatt rengeteg új feladattal szembesültünk, de sok ismeretre is szert tettünk, a védekezés pedig a védőoltással új szakaszába lépett – mondta a kórház főigazgatója, dr. Szondi Zita, és hozzátette: köszönettel tartoznak azoknak, akik bármilyen formában támogatják a munkájukat. – Minden gesztusért és felajánlásért hálásak vagyunk, az egyesülettől kapott 300 ezer forintot azokon a területeken használjuk fel, ahol az oltásokat végzik – mondta a főigazgató.

Mindenki futott, de nem egyszerre és nem egy helyen

– Amikor az egyesülettel a tervezett közös munkáról egyeztettünk, nem gondolhattuk, hogy a futást virtuálisan kell majd lebonyolítani, de ezt is remekül megoldották – ezt mondta Halkóné dr. Rudolf Éva, a nyíregyházi közgyűlés tagja, aki arról is beszélt, hogy az önkormányzat elkötelezett a téren, hogy a városlakók minőségi módon tölthessék el a szabadidejüket és hogy aki szeretne, kitűnő körülmények között sportolhasson. Ehhez egyrészt támogatásokkal, másrészt az infrastruktúra fejlesztésével járul hozzá a város – mondta.

Fotó: Dodó Ferenc

– A pandémia ellenére is szerettük volna megrendezni a versenyt, ami annyiban volt virtuális, hogy mindenki futott, de nem egyszerre és nem egy helyen: mindenki a lakóhelyén vagy annak környékén teljesítette a távot. Összesen háromszázan vettek részt a versenyen – külföldről is többen regisztráltak –, a nevezési díjakból ajánlottunk fel 300 ezer forintot – mondta a Mozaik Med Sportegyesület elnöke, dr. Bana Richárd, és hozzátette: számukra nem is volt kérdés, hogy az összeget a kórháznak és azon belül a járványhelyzettel összefüggő feladatokat végzők munkájának támogatására ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában