COVID-19

2021.01.26. 06:59

Végh József: fontos a hiteles tájékoztatás

A megoldást a tapasztalatok hiteles megosztásában és a tájékoztatásban látja.

KM

Fotó: L. Tóth Lajos

– Ritkák a személyes találkozások és az utazások is, az online egyeztetések a napi munka részévé váltak. Az óvatosság nagyon fontos, a megelőzés mellett ebbe az eszköztárba tartozik a remélhetőleg végleges megoldást kínáló védőoltás is. Még 200 ezer körül sem járt a jelentkezők száma, amikor regisztráltam, mert hiszek a történelem nagy járványait leküzdő védőoltások szükségességében és az összefogás erejében – mondta Végh József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara elnöke.

A Covid utáni világra készül

– Azok közé tartozom, akik nem estek át a koronavírus-fertőzésen. A környezetemben sok különböző súlyosságú eset volt, és köszönöm a sorsnak, hogy haláleset nem történt. A javasolt megelőzést a családban és a munkahelyen is komolyan vesszük, az építész és mérnök kollégákkal többnyire a napi munkát maszkban végezzük gyakori kézmosással, kézfertőtlenítéssel, az irodák rendszeres szellőztetésével – ­említette Végh József, a megyei területi építészkamara elnöke.

Halasztás is kérhető majd

– Számos vakcina van már, igyekszem megbízható forrásokból minél tájékozottabb lenni és felkészülten várni a fejleményekre. A környezetemben kevésbé a védőoltás szükségessége, inkább annak fajtája okoz bizonytalanságot. A megoldást a tapasztalatok hiteles megosztásában és a tájékoztatásban látom, emellett segíthet egy nemrég megjelent miniszterelnökségi nyilatkozat üzenete is, mely szerint kételyek esetén akár halasztás is kérhető a nagyobb bizalommal fogadott típus megérkezéséig. Készülök a Covid utáni világra, amikor már ezt a vírust sem kell egy influenzától jobban tisztelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában