Celeb lett

2021.02.23. 13:04

A kacsa, aki bejárta Nyíregyházát

Ez a hír bizony nem kacsa: múlthét csütörtökön adtunk róla hírt, hogy egy tollas ügyfél jelent meg csütörtök reggel a Bethlen Gábor utcán a nagypostánál.

Forrás: Nyíregyen Hallottam

A „postás kacsáról” (ahogy később többen is nevezték) készült fotók először a Nyíregyen hallottam Facebook-oldalon jelentek meg. Ahogy akkor írtuk, a képek alapján minden bizonnyal egy Mullock kacsa, vagy egy pézsmaréce szabadulhatott el a városban. Hogy pontosan honnét jött, senki sem tudja. Egy biztos: szegény pára utána sem nagyon talált haza.

Hamarosan a Búza utcán szúrták ki az állatot, majd rossz idő jött szegény tollasra, és péntek este már az Egyház utcai parkolóban ázott a madár.

Fotó: K. Tímea / Nyíregyen Hallottam

Mindenki nagyon sajnálta az állatot, egymást szólítgatták fel az emberek, hogy valaki menjen már, és fogja meg szerencsétlen párát. Persze adódott a kérdés: és akkor mi lesz, ha valaki megfogja? Vigye fel a panelba? Voltak szőrösebb szívűek, akik azt javasolták, csak a fazékig kell vinni.

Volt egyébként, aki próbálta megfogni szerencsétlen állatot, de állítása szerint odébb repült, és nem hagyta magát. És utána is csak vándorolt, vándorolt tovább... Hétvégén már a Kossuth utcán, a Márka presszó tetején látták:

Fotó: P. Edina / Nyíregyen Hallottam

Nyíregyházi celeb lett már ez a szárnyas. Lassan már tudni fogjuk, hol a kedvenc élőhelye, sőt már az étkezési szokásait is – írta egy kommentelő.

Most azért szurkol mindenki, hogy megtalálja végre a Bujtosi tavat, ahol nyugiban letelepedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában