Tyukod

2021.02.20. 14:00

A megújulás éve volt 2020

A járványhelyzet ellenére sikeres évet zárt a település, és nagy tervekkel vág bele az új esztendőbe.

MI

Czibere József | Fotó: Pusztai Sándor

Fotó:

– Színes volt a tavalyi esztendő, jó és rossz egyaránt történt a településen – kezdte évértékelőjét Czibere József, Tyukod polgármestere. Hozzátette: a nagyközséget is nagyon megviselte a vírushelyzet, de már elkezdődtek az oltások, és mindenben támogatják az egészségügyet.

Nem kell aggódniuk

– Az időseket az önkormányzati mikrobusz fuvarozza az oltásra, és nemcsak helyben, hanem a fehérgyarmati oltópontra szállításhoz is a rendelkezésükre bocsátottam a járművet.

– Anyagilag is ért kár bennünket, de én pozitívan látom a jövőt, tavaly kétszer kaptunk forráskiegészítő támogatást is, így nem kell aggódnunk a költségvetés miatt – tudtuk meg a polgármestertől, aki a tavalyi eredményekről is beszélt.

Bölcsőde és konyha épülhet

– Koronavírus ide vagy oda, 2020 nagyon jól indult a számunkra, hiszen a Magyar Falu Program keretében mintegy 30 millió forintot nyertünk az orvosi rendelő felújítására, amit februárban birtokba vehetett az egészségügyi szolgálat. Szintén ebben a programban nyert a tankerület 50 millió forintot, melyet a tornaterem renoválására költhetnek.

Czibere József | Fotó: Pusztai Sándor

– Tavaly nyáron érkezett meg a Pénzügyminisztériumtól az értesítés, hogy közel 200 millió forintot kaptunk egy kétcsoportos, 24 férőhelyes bölcsőde építésére, ami a tervek szerint már az idén megépülhet – részletezte Czibere József, majd hangsúlyozta: korábban egy felmérést készítettek, és több mint harmincan jelezték, hogy örülnének egy ilyen létesítménynek.

– A település ravatalozóját tavaly felújítottuk, a munkálatok a járványhelyzet ellenére is remekül haladtak: az augusztusban induló felújítás októberre befejeződött. A munka nem áll meg, egy kettőszáz adagos konyha létesítésére nyertünk pályázati forrást. Az eszközöket már megvásároltuk, most az épület kijelölésénél tartunk – ismertette a terveket a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában