Györtelek

2021.02.14. 11:10

Nagyecsednek is dolgoznak

Büszkék a györtelekiek az értékteremtő közmunkaprogramukra.

KM

Halmi József

Forrás: Pusztai Sándor

Fotó:

Tavaly márciustól a mi életünket is a koronavírus határozza meg – kezdte beszélgetésünket Halmi József, Györtelek polgármestere.

Halmi József
Fotó: Pusztai Sándor

Csomagokat osztottak

– A járvány teljesen átrendezte a működésünket – folytatta a településvezető. – Más lett az ügyfélszolgálat, az önkormányzat üzemeltetése, és a szociális intézményekre is nagy terhet rakott a pandémia. A háziorvosunkkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, hogy naprakész információink legyenek arról, kik a fertőzöttek a faluban, és kik gyógyultak már meg.

Az élet azonban nem állt meg, Györteleken is folyamatosan dolgoztak.

– A Magyar Falu Programban nyertünk egy nagyobb összeget járdaépítésre, ezt a beruházást még a tél beállta előtt sikerült befejeznünk. Decemberben szolgálati lakás felújítására nyertünk pályázati forrást – ez az épület az óvodánkhoz tartozik. Már novemberben elkezdtük osztani a szociális tűzifát, összesen 330 háztartásnak tudtunk így segítséget nyújtani. A szociális keretünk terhére karácsony előtt kétféle csomagot osztottunk 500 rászoruló győrteleki családnak 12-12 ezer forint értékben. Az egyik alapvető élelmiszereket tartalmazott, a másikba a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket tettünk – sorolta Halmi József.

Raklapgyártás

Az értékteremtő közmunka­programban a faipari termékek gyártása volt előtérben 2020-ban Györteleken.

– A mezőgazdasági programban nem veszünk részt, mert az önkormányzatnak nincs földterülete. A közfoglalkoztatottaink főleg raklapokat, létrákat gyártanak, még Nagyecsednek is bedolgozunk: egy nagy céggel állnak kapcsolatban. Hatalmas az igény a kültéri mellékhelyiségekre is, ez utóbbiakból csak tavaly tízet készítettünk megrendelésre. Emellett a közmunkaprogramban szőnyegeket is szövünk, és van egy beton­elemgyártó üzemünk is, ahol térköveket, járdalapokat készítünk, ezzel is tovább szépítve a településünket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában