Kelet-retró

2021.02.13. 08:00

Nyírderzsen egy többmilliós tabernákulumot, Nyíregyházán 2670 agykontroll-könyvet loptak el

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1991. február 13., szerda

Mátészalkán az egymilliomodik távbeszélő

Ma kilenc órakor Mátészalkán egy nem akármilyen telefon csörren meg. Úgy is mondhatnánk, az egymilliomodik távbeszélő-állomás az országban. A jubileum miatt úgy döntött a Távközlési Vállalat, hogy minden megyében – így a miénkben is – az épp felszerelésre következő állomás tulajdonosa ingyen kapja meg a készüléket, sőt egy évig nem kell előfizetési díjat térítenie, s húsz hívás erejéig még a cég vendége.

Agykontroll: könyvet loptak nagy tételben Nyíregyházán

A Nyírségi Nyomdából eddig ismeretlen tettesek elloptak 2670 kötetet. Paradoxnak tűnik, hogy valamennyi könyvnek ez a címe: Agykontroll. A nyomdánkban előállított könyveket feltehetően árulják majd a feketepiacon. A könyvek értéke egyébként 260 ezer forint. A szellemi termékből a feketepiacon anyagi érték válhat, ha a tetteseket le nem leplezik.

2001. február 13., kedd

Kétmilliós tabernákulumot loptak Nyírderzsen

A Nyírbátori Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettesek ellen, akik egy nagy értékű antik bútort elloptak. A rendőrség adatai szerint múlt év november 1-jén ismeretlen elkövetők erőszakkal behatoltak a nyírderzsi görögkatolikus lelkipásztor lakásába és onnan ellopták a sértett tulajdonában lévő XVIII. századi intarziás tabernákulumot, aminek az értékét 2 millió forintra becsülik.

A tolvajok a bútor szállításához egy kis méretű, feltehetően piros színű személygépkocsit használtak, melynek rozsdás köracélból készült tetőcsomagtartója volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában