koronavírus

2021.03.20. 08:15

Az oltás az élet megmentője

Dr. Arday András bizakodó, növekvő tendenciát mutat az oltási hajlandóság Csenger térségében is.

LTL

Fotó: Kákos Dávid

Folyamatosan és ütemesen oltanak országszerte, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is. Az eddig regisztrált idősek több mint felét már beoltották. Pénteken Csengerben dr. Arday András háziorvos tevékeny részt vállalt a koronavírus-járványhelyzet elleni védekezésben.

Felelősségvállalás

– Az oltási hajlandóság a térségben napról napra növekszik, az emberek megértették ennek fontosságát és szükségszerűségét. Reményeim szerint ez több, mint a félelemből fakadó cselekvés, ez a szatmári ember józan felelősségvállalása – mondta érdeklődésünkre dr. Arday András.

– Az ellátottság folyamatosnak mondható, a fehérgyarmati oltóponttal a kapcsolatunk szakszerű és kollegiális. Mi AstraZeneca-, Moderna- és Sinopharm-oltóanyagot használunk. Bízom benne, hogy húsvétra a regisztrált krónikus betegeket és az életkoruk révén legjobban veszélyeztetetteket be tudjuk oltani. Az átoltottság és a megelőző intézkedések lehetnek csak a gátjai a pandémia további terjedésének.

Az oltásokat az egyéni és a közösségi élet megmentőinek tartom.

A hivatásának élő, kiváló háziorvos a csengeri térségben fáradhatatlanul szolgálja, szervezi a gyógyítás és az orvostársadalom ügyét. Hat éve a Magyar Orvosi Kamara területi szervezete Kiváló Orvos kitüntetéssel jutalmazta dr. Arday Andrást, aki 1985 óta rengeteget tesz a csengeriek és a környékbeliek egészségéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában