tiszalök

2021.03.03. 07:16

Ipari park épülhet Tiszalökön

A helyi vállalkozók, turisztikai szolgáltatók közösen lábalnának ki a válságból.

KO

– A pandémia összefogásra sarkallta az embereket, Tiszalökön a fiatalok vállalták fel a gondoskodást az idősekről, naponta 75-80 egyedül élő, magányos emberre figyelnek oda, bevásárolnak nekik, és segítenek a ház körüli teendőkben is – mondta el lapunknak Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere. Hozzátette, az ötezer fős város gazdálkodása állt annyira stabil lábakon, hogy hiány nélkül zárták le az előző évet, ám a gazdasági visszaesést a helyi vállalkozások és az önkormányzat is megérzi.

Energetikai pályázatok

– A szolgáltató szektort fogta vissza a leginkább a járvány, ezt turisztikai profilú városként mi is megéreztük, szeretnénk, ha a jövőben az idegenforgalmi szolgáltatók és a helyi vendéglátósok közös stratégiát dolgoznának ki a kilábalásra. Az önkormányzat azzal segíthet rajtuk, ha a következő pályázati ciklusban továbbra is vonzóvá teszi a Tisza környékét, a szabadstrandot, hogy ha visszatér az élet, minél többen látogassanak el a térségbe – fűzte hozzá a településvezető.

Gömze Sándor | Fotó: Sipeki Péter

– Szerencsére még ebben a ciklusban sikerült lezárni a fontos településfejlesztési pályázatainkat, az elnyert beruházásokhoz kötődő közbeszerzéseket, engedélyeztetéseket. Így az idén három pályázatot kezdhetünk el: a mentőállomás és az idősotthon energetikai korszerűsítését, hőszigetelését, az épületek nyílászáróinak a cseréjét. A mentőállomáson egy kisebb naperőmű is megépül. Emellett az óvodát egy 36 férőhelyes bölcsődei csoporttal bővíthetjük. Az óvoda épülete korszerű, új eszközökkel felszerelt – sorolta a fejlesztéseket a tiszalöki polgármester.

Gömze Sándor kiemelte a helyi ipari park infrastrukturális fejlesztését, a beruházás során egy 16 hektáros területet tárnak fel, közművekkel, valamint szilárd burkolatú úttal látnak el. Az építkezéshez 70 millió forintból gépeket is vásároltak. Az ipari centrum iránt érdeklődő cégekről egyelőre a polgármester óvatosan beszélt, mint megtudtuk, elsősorban élelmiszeripari cégek látnak lehetőséget benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában