Rakamaz

2021.03.18. 15:32

Rakamaz a fejlődés útján

Utak, a helyi óvoda és a temető is megújult a településen.

VNA

Bodnár László | Fotó: Dodó Ferenc

Fotó: DODÓ FERENC

– Amellett, hogy védekeztünk a pandémia ellen, ugyanúgy mennie kellett tovább a mindennapi életnek, az önkormányzati feladatokat továbbra is el kellett látnunk, legyen szó településfenntartásról vagy fejlesztésről – mondta el lapunknak Bodnár László, Rakamaz polgármestere.

– A beruházásaink egy részét pályázati, egy részét pedig saját forrásból finanszíroztuk.

Fontos fejlesztések

– Rakamazon két telephelyen működik az egységes óvoda és bölcsőde, összesen százhuszonöt fővel. Mivel a gyermekek legalább annyi időt töltenek az intézményben, mint otthon, kiemelten fontosnak tartom, hogy a lehető legjobb körülményeket tudjuk számukra biztosítani – hangsúlyozta a polgármester.

Bodnár László | Fotó: Dodó Ferenc

– Az elmúlt évben is folytattuk az óvodánk fejlesztését: kicseréltük a nyílászárókat, megújult az óvodai játszótér, és megépült egy bölcsődei babakocsi-tároló is közel 10 millió forint értékben önerőből, illetve a Magyar Falu Programnak köszönhetően 5 millió forintból egy játszóudvar is megújul a következő hónapban. Folytattuk az utak felújítását és kátyúzásait: erre önerőből 9,5 millió forintot fordítottunk.

– Fontosnak tartom, hogy az elhunyt hozzátartozóinkról méltó körülmények között tudjunk megemlékezni. A Magyar Falu Program keretében 4,6 millió forintból folytattuk a temető kerítésének építését, illetve útjainak felújítását további jelentős önerő biztosítása mellett is – emelte ki Bodnár László.

– Bár jelenleg nincs lehetőség a közösségi programokra, gondolnunk kell a jövőre, és Rakamaz turisztikai fejlesztésére is: tavaly a Kisfaludy-program keretében 30 millió forintot nyertünk a tiszai strandunk felújítására, a munkálatokat idén tavasszal kezdjük.

– Szintén a Magyar Falu Program adott lehetőséget arra, hogy korszerűsítsük az egészségügyi központunk energetikai rendszerét: a beruházás még most is tart, 40,3 millió forintból. Ez egy többfunkciós létesítmény: háziorvosi rendelő, fogorvosi alapellátás, védőnői szolgálat, az Országos Mentőszolgálat rakamazi mentőállomása, illetve központi háziorvosi ügyelet is működik az épületben – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában