Rakamaz

2021.04.24. 15:24

Jól halad a híd felújítása

A közlekedőknek várhatóan az év végéig kell korlátozásokra számítaniuk.

KM

Az év végéig maradnak a korlátozások | Fotó: Galambos Béla

Hamarosan birtokba vehetik a közlekedők az Erzsébet királyné Tisza-híd rakamazi részét. A híd felújítása során az északi oldalon a kerékpárutat, a déli oldalon pedig a járdát kiszélesítették, festik az acélszerkezeteket – ez utóbbi a forgalomtól függetlenül végezhető.

Félpályás lezárás

A hídfelújítási munkák után megkezdődnek az átkelő tokaji oldalán található körforgalom bontási és újjáépítési munkái, emiatt április 27-én a kora esti óráktól félpályás, lámpával vezérelt forgalomkorlátozás várható a területen. Kiszélesítik a Taverna felőli járdát és a meglévő kerékpárutat is a biztonságos közlekedés érdekében.

Az építés alatt a gyalogosok a híd északi oldalán, illetve a körforgalomnál továbbra is használhatják a járdát – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében. Egy újabb ütemben a híd tokaji oldalát bontják el és építik újjá szintén félpályás forgalomkorlátozás mellett, előreláthatólag június végétől. A közlekedőknek várhatóan az év végéig kell korlátozásokra számítaniuk.

Az év végéig maradnak a korlátozások | Fotó: Galambos Béla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában