Pünkösd

2021.05.21. 07:00

Erre figyeljünk oda a hosszú hétvégén!

Megnövekedett gépjárműforgalomra számítsanak a közlekedők.

KM

Változnak a menetrendek a hosszú hétvégén

Forrás: Illusztráció: KM-Archív

A MÁV–Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok a pünkösdi ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét.

A pünkösdi ünnepi forgalom ideje alatt a vonatok május 23-án az ünnepi, május 24-én, pünkösdhétfőn a vasárnapi, május 25-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. Május 21-én a hét utolsó munkanapján és iskolai előadási napján, május 22-én szabadnapon, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, pünkösdhétfőn a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon, május 25-én, kedden a hét első munkanapján és iskolai előadási napján érvényes menetrend szerint közlekednek a buszok megyénkben, illetve Nyíregyházán is – olvasható a közlekedési vállalat közleményében.

Lezárnak néhány parkolót

A pünkösdi hosszú hétvégén jelentős gépjárműforgalomra kell számítaniuk a közlekedőknek, így aki teheti, ne autóval érkezzen Sóstógyógyfürdőre – figyelmeztetnek a szakemberek. A rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársai közösen irányítják majd a forgalmat, és a közterületek rendjének ellenőrzését is együttesen végzik a hosszú hétvégén. Kérik az autósokat, vegyék figyelembe, hogy a Sóstón hamarosan elkészülő beruházások miatt az állatpark parkolóinak egy részét, illetve a Fürdőház téren lévő parkolókat lezárták, a hétvégén sem használhatók. A Múzeumfalu mellett viszont kialakítottak egy közel két hektár területű parkolót – ennek használatát javasolják a Sóstóra ékezőknek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában