Tiszaadony

2021.05.17. 16:38

Gyűjtés indult a településen

A tűzben a tiszaadonyi család háza lakhatatlanná vált.

TG

Ide már nem költözhet vissza a család | Fotó: Bodnárné Varga Éva

Fotó: Pusztai Sándor

Ahogy arról beszámoltunk, szerdán kigyulladt és lakhatatlanná vált egy lakóépület a tiszaadonyi Jókai Mór utcában.

– A házban élő kétgyermekes család most rokonoknál lakik. Sajnos a tűz olyan károkat okozott az épületben, hogy oda már nem fognak tudni visszaköltözni. Az önkormányzat emiatt úgy döntött, gyűjtést szervez nekik – tudtuk meg Lakatos József polgármestertől. A településvezető hozzátette: a kezdeményezés célja, hogy a bajba jutott család feje fölött újra tető legyen.

Már jött segítség

– Elsősorban pénzadományokat várunk, de szívesen fogadunk használati tárgyakat is. Azokat a konyhai eszközöket, amiket eddig hoztak a segíteni vágyók, az iskola tornatermében helyeztük el – fogalmazott Lakatos József, aki a családról elmondta: az édesanya beteg, így dolgozni nem tud, ő rehabilitációs ellátást kap.

– A családfőnek van állása, egy helyi vállalkozás alkalmazottja. A nagyobbik fiú szintén egészségügyi ellátásra szorul, nincs munkaképes állapotban. A kisebbik fiú jól tanul, most érettségizik – tudtuk meg a polgármestertől. Az önkormányzat az Együtt Tiszaadonyért Civil Alapítvány bankszámlaszámára (11744065-20107185) várja a felajánlásokat.

Ide már nem költözhet vissza a család | Fotó: Bodnárné Varga Éva

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában