Nyíregyháza

2021.05.18. 14:36

Rövidebb lesz az óvodai nyári szünet

A zárva tartott időszakban is kérhető a gyermekek ellátása.

Fotó: illusztráció: pixabay

A koronavírus világjárvány miatt az óvodákban 2021. március 8-tól április 18-ig rendkívüli szünet volt. Ezalatt gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetekben – különösen munkavégzés vagy a védekezésben való részvétel miatt – vehették igénybe. A vírushelyzet által okozott nehéz időszakban a szülőknek nagyon sok esetben (rendkívüli szünetek) a rendelkezésükre álló szabadságuk nagy részét igénybe kellett venni.

Nyíregyháza MJV polgármestere a kisgyermeket nevelő családok segítésének, támogatásának érdekében módosította a korábban meghozott óvodai nyári zárva tartási rend meghatározásáról szóló döntést. Így az önkormányzat fenntartásában működő óvodákban a 2020/2021-es nevelési évben a már korábban meghatározott 4 hét helyett 2 hétre módosult a nyári zárva tartás ideje.

A nyári zárva tartásra két turnusban: július 19-30. között, valamint augusztus 2-13. között kerül sor.

Az intézményenkénti pontos zárva tartási időről az óvodákban és a www.nyiregyhaza.hu weboldalon tájékozódhatnak.

A zárva tartott időszakban is kérhető a gyermekek ellátása az adott intézmény gyermekei részére ügyeletet biztosító óvodában, melyről a szülőket az óvodák vezetői tájékoztatják.

- Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában