Mátészalka

2021.06.15. 15:56

Évzáró napok a szalkai Móriczban

Egy egész nap szólt a teremtett világ védelméről.

Nyíregyházi Egyházmegye

Az év utolsó napjaiban a teremtett világra figyeltek a diákok | Fotó: iskola

– A teremtett világ megismerésére nemcsak az iskolai órák, hanem a szün­idő is kiválóan alkalmas. Tanévünk végén egy olyan napot szerveztünk, ahol szó volt a világ szépségéről és annak védelméről is – írja az iskola beszámolójában.

Örökségül kaptuk...

A Nyíregyházi Egyházmegye honlapján kifejtik a pedagógusok, miért fontos minden évben beszélni a diákoknak természetes környezetünk védelméről. A mátészalkai Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskolában a felső tagozatosok Nagy György lelkipásztor szervezésében három helyet látogattak meg. Közülük az egyiken Kocsis Áron teremtésvédelmi előadása, „Örökségül kaptad, te hogyan hagyod hátra?” címmel, a természet iránti felelősségünkre hívta fel a figyelmet.

Az év utolsó napjaiban a teremtett világra figyeltek a diákok | Fotó: iskola

Az alsó tagozatosoknak Tóth Miklós beszélt a természeti értékeinkről, a megfelelő hulladékkezelésről, majd gyakorolták a madárhang-felismerést; Bodnár Attila atya Noé bárkájának történetét ismertette játékos formában. A harmadik helyszínen a gyerekek megnéztek három kisfilmet, amelyek ötleteket adtak arra, hogyan tudnak jobban odafigyelni környezetük tisztaságára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában