Kótaj

2021.06.02. 09:32

Később rendezték meg az iskolában a Pi-napot

Nem csupán egyszerű matematikaoktatás valósul meg a kótaji István Király Baptista Általános Iskolában, hanem matematikai nevelés, ami hatékonyan fejleszti a diákok intellektuális képességét, és fő szerepe van a kutató gondolkodás kialakításában is.

KM

Forrás: Iskola

A tanulók motiváltak, lelkesek, hisz tanáraiknak köszönhetően egyre többen vélik felfedezni a matematikában rejlő szépségeket.

Érdekes programok, versenyek

Ez a tapasztalat indította el 4 évvel ezelőtt a ∏-day elnevezésű matematika-tehetségnapot, ami az évek során az oktatási intézmény egyik legkedveltebb hagyományává alakult – tájékoztatta szerkesztőségünket az iskola matematikai munkaközössége. Mint levelükben írták, az idén is izgatottan várták a diákok a ∏-dayt, ám a járvány okozta korlátozások, a digitális oktatásra való áttérés miatt március 14. (3,14) helyett csak májusban tudták mindezt megvalósítani. A kétnapos rendezvény során számtalan érdekes programon és észbontó versenyeken vehettek részt a gyerekek.

Rendhagyó szakórák

A napokban tartották meg a Dobble-bajnokságot, ami memóriabajnokság és matematikai verseny is egyben. A kör ihlette rajzverseny legjobb alkotásaiból összeállított kiállítást is megcsodálhatták a tanulók az iskola aulájában.

A járványügyi szabályokat követve az idén nem szaktantermekre bontva vettek részt a gyermekek a ∏-nduri matematika, ∏-nduri kémia, ∏-nduri természetismeret órákon, hanem az órarend szerinti, ám rendhagyó órákon a saját osztálytermeikben az ötletes feladatoknak köszönhetően új ismeretekkel, módszerekkel fejleszthették tudásukat. A nap folyamán ∏-pengőket gyűjtöttek, amiket a ∏-actéren váltottak be különféle apróságokra, finomságokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában