köztünk élnek

2021.07.12. 13:00

Elképesztő történet – így menekült meg a biztos haláltól a kiscica Nyíregyházán (fotók)

Vihar előtt szorult csatornába egy kiscica a Bessenyei téren

Fotó: KMSME

Vasárnap értesítették a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület (KMSME) munkatársait, hogy szombat éjjel óta egy kismacska van a Bessenyei tér egyik csatornájában. A helyszínre érve meg is találták a bajba jutott csöppséget a speciális mentők, de kihozni a csatornából, magukhoz csalogatni sehogy sem sikerült. A kiscica ideiglenes börtönében vizet és élelmet hagytak és bíztak benne, hogy előbb utóbb sikerül valahogy kijuttatni a kis állatot szorult helyzetéből.

Délután azonban drámai fordulatot vettek az események, mikor vihar érte el a várost. A csatorna a heves esőzésben pillanatok alatt megtelt vízzel, csapdába ejtve a pici állatot. A mentőegyesület egyik tagja a helyszínre sietett, ellenőrizni a cica állapotát, amikor azt látta, hogy a vízzel megtelt csatorna rácsába kapaszkodik bőrig ázva és keservesen nyávog.

Az így már kimenthető cicát azonnal meleg, száraz helyre vitték, és bár kilenc életéből legalább egyet biztosan elhasznált, végül jól végződött számára a történet: este már új családja otthonában hajthatta álomra a fejét, ugyanis még aznap befogadta egy nyírszőlősi család.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában