Tanévzáró

2021.07.02. 13:47

Sikeres tanévet zárt a szakképzési centrum

A járványhelyzet ellenére eredményes volt az munka.

Fotó: Sipeki Péter

– Különösen elégedettek lehetünk az idei eredményeinkkel, hiszen egy pandémiás időszakban értük el őket, ráadásul úgy, hogy a mindennapok legfontosabb feladata, az oktató-nevelő munka hosszú hónapokra az online térbe költözött – értékelte a lezárult tanévet Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója pénteken, a centrum tanévzáró ünnepségén. A főigazgató hozzátette, hogy bár a koronavírus-járvány megnehezítette a pályaorientációs programok szervezését, mégis sikeres volt a munka, ugyanis a centrum iskoláiban több mint tíz százalékkal emelkedtek a beiskolázási mutatók.

Pájer Attila, a szakképzési centrum kancellárja arról számolt be, hogy immár hat éve gazdálkodnak a jelenlegi költségvetési formában. – A háttérben rengetegen dolgoznak azért, hogy minden rendben működjön, s a költségek okos kezelésének köszönhetően az idén több mint kétszázmillió forintot fordíthatunk iskoláink felújítására. Folyamatosan pályázunk a különféle fejlesztésekre, tervben van egy közel hárommilliárd forintos energetikai pályázat benyújtása – hangsúlyozta a kancellár.

Elismerték a munkájukat

Az eseményen díjazták azokat az oktatókat, akik munkájukkal sokat tettek a szakképzésért és azért, hogy minél felkészültebb fiatal felnőttek léphessenek ki tanulmányaik után a munkaerőpiacra. Gurbánné Papp Máriát az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szakképzésért díjjal jutalmazta, s a centrum főigazgatóját óriási meglepetés érte, hiszen kollégái a tudta nélkül szervezték meg az ünnepélyes köszöntését. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum által alapított Szakképzésért díjat négyen vehették át: Szabó Zoltán, a Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Márföldiné Kotricz Erzsébet, a centrum szakképzési csoportvezetője, Komoróczy Tamás, a Széchenyi István Technikum és Kollégium oktatója, valamint Vigóczki Ferenc, a Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium oktatója. A kimagasló munkájukért 15-en kaptak elismerő oklevelet, továbbá a rendezvényen elköszöntek Gazda Sándor Mihály igazgatótól, aki 22 esztendőn át volt a nyíregyházi Inczédy-iskola igazgatója.

További részletek a Kelet-Magyarország holnapi számában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában