útfejlesztés

2021.07.27. 13:31

Tizennyolc utcában épül aszfaltos út Nyíregyházán – Mutatjuk, hol!

Útfejlesztésre, útfelújításra fordítják a támogatást.

Fotó: KM-archív, Ungi Lajos

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 5 milliárd Ft vissza nem térítendő kormányzati támogatásban részesült, amelyet útfejlesztésre, útfelújításra fordít. Több ütemben, több városrészt is érint az útfejlesztés, melynek első szakaszában földútból szilárd burkolatú aszfaltos út épül 18 utcában.

A kivitelezők tájékoztatása szerint a munkálatok minden helyszínen a tervezett ütemben haladnak.

A Kertvárosban, a Gerely, Íjász, Vitorlás, Búvár és Árbóc utcákban jelenleg geodéziai mérések, terület-előkészítő munkálatok, valamint az ideiglenes forgalomkorlátozás kiépítése vannak folyamatban.

Kistelekiszőlőben a Hegedű utcában és a Tallér közben egy időben történik az elektromos és hírközlési kábelek kiváltása, kerítések áthelyezése és a csapadékcsatorna építése, részleges forgalomkorlátozások mellett.

Oroson a Szamóca utcában, és Sóstóhegyen a Hadobás soron jelenleg az elektromos hálózat kiváltásával foglalkoznak a szakemberek.

Vajdabokorban az Ereszalja és a Szarka utcában a jelenlegi munkafázisban az útalap és szikkasztó árkok építése van folyamatban, részleges forgalomkorlátozás mellett.

Nyírszőlősön a Szamos utcában a csapadékvíz szikkasztórendszert és az aknákat építik.

Rozsrétszőlőn a Hajlás utcában a csapadékvíz szikkasztórendszer és aknák építése mellett megkezdődött a kerítések átépítése és az elektromos hálózat új oszlopainak lehelyezése.

- Nyíregyháza MJV -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában