Kelet-retró

2021.08.07. 08:00

Elkötött egy teherautót a részeg tiszavasvári férfi, rádöntötte a falat a munkatársára

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1981. augusztus 7., péntek

Elkötött egy teherautót a részeg tiszavasvári férfi, rádöntötte a falat a munkatársára

A rendőrség eljárást indított egy tiszavasvári rakodómunkás ellen, mert augusztus 4-én a gabonaforgalmi vállalat tiszavasvári telepén a vállalat tehergépkocsiját engedély nélkül beindította, és ki akarta vezetni a raktárból. Ittassága és a gyakorlatlansága miatt az ajtót tartó betonoszlopnak ütközött, és a fal egy részét kidöntötte. A fal egy ott tartózkodó rakodómunkásra borult, aki ennek következtében súlyos sérülést szenvedett.

2001. augusztus 7., kedd

Motorcsónak a Szamos-híd helyett

Komlódtótfaluból Csengerbe és vissza ma révész viszi át az utast. A nagy Tisza-völgyi árvíz előtt híd állt a mostani átkelő helyén, az elmúlt év tavaszán révcsónakkal váltották fel a korábbi 20 tonnás kompot. Idén augusztusban ugyan bőven van víz a Szamos e szakaszán, de korábban a komp gyakran kénytelen volt szünetelni a mederviszonyok miatt. A mostani motorcsónak szinte egész évben üzemelhet.

A révet vállalkozásba adták. Gyalogos, kerékpáros és segédmotoros kerékpár szállítására alkalmas a vízi jármű. Nagyon szép lejárót alakítottak ki, azonban ennek ellenére volt, s bizonyára lesz olyan magas vízállás, amikor a kikötés, illetve az utasok ki-be szállása veszélyes lehet. Ilyenkor szünetel az átkelés. Ez bizony azt jelenti, hogy 10-12 kilométernyi közúton megtett kerülővel lehet ezt pótolni. Az igazi a híd lenne, azt azonban látni kell, hogy ennek realitása nem nagyon van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában