Fejlesztés

2021.08.27. 13:38

Modern és biztonságos lett

A megújult „kiserdei” játszótér népszerű a távolabb lakó családok körében is.

KM

Fotó: Dodó Ferenc

A szokásosnál is nagyobb volt a nyüzsgés csütörtök délután a Géza és Nefelejcs utca kereszteződésében lévő „kiserdei” játszótéren, ahol cukorágyú, lufihajtogató bohóc, zene és tánc csalt mosolyt a gyerekek arcára a kissé borongós idő ellenére. A családi napot egy már korábban befejezett, nagyszabású beruházás hivatalos lezárása előzte meg, ahol dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta: az 1,2 milliárd forintos projektnek két része volt. Az egyik a szabadtéri színpad rekonstrukciója, a másik a Kiserdők területének, s ezen belül a játszótérnek a kibővítése, megújítása.

Népszerű pihenőhely

– A „Kiserdőknek” becézett, mintegy 17 ezer négyzetméteres közpark eléggé vízállásos terület volt, egy-egy kiadósabb eső után gyakran került víz alá. A fejlesztés során rendezték a zöldfelületet, 1354 négyzetméteren füvesítettek, 526 cserjét és tizenhárom fát ültettek el a területen. Emellett egy modern, huszonegyedik századi játszóteret alakítottak ki a szakemberek pihenőpadokkal, információs táblákkal és térfigyelő rendszerrel – ismertette a részleteket Pató István. A nyíregyházi önkormányzat városfejlesztési és városüzemeltetési osztályának vezetője hozzátette: a játszótér, ami korábban is népszerű volt a környéken és a város távolabbi részein élő családok körében egyaránt, 65 millió forintból korszerűsödött, ami több korcsoport igényeinek is megfelel.

– Annak ellenére, hogy nem itt lakunk, többször voltunk már itt az unokákkal. Még ők is észrevették, hogy mennyivel modernebb, tágasabb lett. A gyerekek 6 és 7 évesek, de mivel nem csak a legkisebbekre gondoltak, ők is megtalálják a nekik való játékokat – árulta el Havasi Pálné. Megjegyezte: a Géza–Nefelejcs utcai játszótér mellett szól az is, hogy biztonságos, hiszen ha a gyerekek futkározás közben megbotlanak vagy lecsúsznak valahonnan, homokra esnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában