Közöny

2021.08.23. 15:36

Szerinted hányan kérdezték meg a bömbölő kisfiútól a nyíregyházi áruházban, hogy mi a baj?

Tanulságos történetet osztott meg egy hölgy a Facebookon azzal kapcsolatban, hogy bizony elég közönyösek tudunk sokszor lenni...

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

Ma voltam a kisfiammal a Tescóban. A zöldségeknél jártunk amikor felfigyeltem egy óvodáskorú kisfiú kétségbeesett rohangálására, és arra hogy ijedten sír – írta a Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban. – Több felnőtt arrébb tolta, és SENKI nem kérdezte meg, mi a baj. Odamentem, megfogtam a kisfiút és félrehúztam a tömegből. Kérdeztem, mi a baj, miért sír. Azt válaszolta, hogy elhagyta az anyukája. Megnyugtattam, hogy semmi baj, meg fogjuk anyut találni, de ahhoz meg kell, hogy nyugodjon, és mondja el, hogyan néz ki az anyukája. Szegény sokkos állapotban volt. Nagy nehezen megtudtam pár fontos részletet, közben haladtunk a biztonsági őr felé. Mondtam a kisfiúnak, hogy most anyukád sztár lesz, mert bemondják a nevét, ő pedig meghallja, és idejön érted. Picit megnyugodott, hamarosan pedig megjelent az apukája, aki megköszönte a segítséget.

A kis sztori írója utána felteszi a kérdést, mikor váltunk mi felnőttek ennyire közönyössé, hogy még egy síró kisfiút is inkább félre tolunk az útból, ahelyett, hogy megkérdeznénk tőle, mi a gond. Mindenkinek meg van a saját baja és drága az ideje, de mint a komment írója közölte, ez az egész csak 10 perccel hosszabbította meg a vásárlási idejét. Persze lehet, hogy előbb-utóbb a segítsége nélkül is ráakadt volna az apuka a kisfiúra, de jobb nem a véletlenre bízni az ilyesmit...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában