Új csomópont

2021.09.13. 15:26

A tizennegyedik körforgalom

Hivatalosan is átadták a rendeltetésének a Kállói út-Tünde utca kereszteződésében lévő új csomópontot.

Fotó: [email protected] +36305431120

– Dr. Kovács Ferencnek, Nyíregyháza polgármesterének az volt a kérése hozzánk, hogy a körforgalom legyen kész a tanévkezdésre. Az idő rövidsége miatt ez merész elvárásnak tűnt, de köszönhetően a kivitelezőnek, a projektvezetőnek és az összes érintett pozitív hozzáállásának, az ígért határidőre elkészült a Kállói út-Tünde utca kereszteződésében lévő új csomópont. Most, hétfő délelőtt is érzékelhetjük, hogy milyen erős itt a forgalom, tehát mindenképpen kellett ide ez a közlekedési változtatás – említette Kiss Boglárka, a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. szóvivője, akiben felidéződtek az emlékek, hiszen amikor négy esztendeje kinevezték erre a posztra, a legelső útja épp Nyíregyházára vezetett.

– A közlekedés biztonsága, gyorsasága és folyamatossága is javult a tizennegyedik körforgalom átadásával. Azt kértem a beruházótól, hogy szeptemberre legyenek kész a munkálatokkal. Örömmel tapasztaltam nyáron, hogy időarányosan jól haladt a Ke-Víz 21 Zrt., és ezúttal is kiváló stratégiai partnernek bizonyult a NIF Zrt. – fogalmazott dr. Kovács Ferenc. A városvezető hozzáfűzte: – Nagy elmaradások voltak a közlekedési infrastruktúra terén is. Sok új utat építettünk, rengeteget utcát újítottunk fel, ez a tizennegyedik körforgalom, amit átadtunk és három frekventált csomópontot is átalakítottunk a Mező, a Szegfű és a Kígyó utcáknál.

A Kállói út-Tünde utcai csomópont annak a projektnek a keretében készült el, amelyre bruttó 685,112 millió forint száz százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat. Négyágú körforgalom épült, korszerűsítették a gyalogos- és a kerékpárutakat, átkelőhelyeket létesítettek, buszöblöt alakítottak ki, megújult a közvilágítás és 520 cserjét ültettek el.

– Ez egy nagyon fontos közlekedési útvonal, hiszen Nagykálló irányából nagyon sok autó és teherautó érkezik a városba. A csomópont-fejlesztések érződnek a közlekedési helyzeten. Azért is van szükség ezekre, mert Nyíregyháza dinamikusan fejlődik. Látványosan megnövekedett az üzembe helyezett gépkocsik száma, nagyobb lett a forgalom, és nem szeretnénk, ha balesetek vagy dugók lennének, ezért is kiváló megoldás a körforgalom – tette hozzá – dr. Kovács Ferenc.

Kerékpárosbarát-újítások

A projekt elemeként tizenöt utcát érintettek a kerékpárosbarát-fejlesztések 7792 méter hosszúságban. A következő utcákban élvezhetik ennek az előnyeit: Arany János utca, Jósa András utca, Honvéd utca-Serház utca, Nádor utca-Szilva utca, Széchenyi utca, a Toldi utca két része, Árpád utca, Kiss Ernő utca, Malom utca, Színház utca, Garibaldi utca, Ószőlő utca, Fészek utca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában