Nyíregyháza

2021.09.22. 07:38

Bringainvázió lesz a Kossuth téren

Autómentes nap lesz szerda délután a nyíregyházi Kossuth téren.

KM

20190918 Nyíregyháza Autómentes nap kerékpározással, kerékpáros ügyességi-, és társszervek közlekedési baleset elhárítási bemutatójával Fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország

Fotó: Pusztai Sándor

Egy év kihagyás után rendezik meg ismét Nyíregyházán az autómentes napot szeptember 22-én, szerdán 13 órától.

Sok ajándékot ígérnek

Kazai Béla, a szervező Zöld Kerék Alapítvány képviseletében elmondta, hogy a gombóc ezúttal nem a tányéron, hanem a Kossuth téri színpadon lesz: a hasonló nevű együttes zenél az érdeklődőknek. Külön standon mutatkozik be többek között a Mobilissimus, a TDM Nyíregyháza, a ViniBike Service, az Eszterlánc Egyesület, a Hermann Ottó Intézet és a Középkori Templomok Egyesülete is. Délután háromra időzítik a gépjárműbaleset-szimulációs gyakorlatot.

A programban fellép a Primavera Balettegyüttes és a No Comment Hip Hop Tánciskola. A kerékpárosok ügyességi bemutatója után 17 órakor indul a bringások felvonulása. A pecsétek gyűjtői kulacsot és csengőt vehetnek át a regisztrációs sátorban.

Az első 70 kerékpáros felvonulásra regisztrálót egyedi pólóval jutalmazzák a szervezők. A 18 órakor kezdődő sorsolásnál értékes nyeremények is gazdára találnak. A kisebb ajándékcsomagok mellett kisorsolnak négy kerékpárt is.

Borítókép: Autós balesetet szimulálnak ezúttal is | Archív fotó: Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában