Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.09.07. 17:30

Megteltek a kisdiákok iskolatáskái

A Sulipakk Akció 129 megyei családnak tette könnyebbé az idei tanévkezdést.

VNA

A gyerekek örömmel fogadták a tanszerekkel töltött csomagokat | Fotó: szeretetszolgálat

Füzetek, ceruzák és szinte minden, ami egy első osztályos kisdiáknak kell ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészülve és jó kedvvel, sikerélménnyel indítsa a tanévet: ezeket pakolták a sulipakkokba a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. Az iskolakezdés sok helyen nem az örömteli várakozás időszaka, hiszen a tanszerek beszerzése komoly nehézséget okoz a nehéz körülmények között élő családoknak.

Csillogó szemek

A szervezet akciójának célja, hogy segítséget nyújtson ebben a szülőknek és a gyerekeknek, zökkenőmentesebbé téve ezzel a szeptembert. A sulipakkok megyénkbe is eljutottak, hétfőn három helyszínen kaptak gyerekek a csomagokból.

– Évek óta megszervezzük a Sulipakk Akciót, amely elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését teszi könnyebbé, szebbé – mondta dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. – Az országban 2900 sulipakkot osztunk ki. Tartalmukat magánszemélyek, cégek és a közösségek felajánlásaiból állítottuk össze: füzetek, írószerek, gyurmák, foglalkozófüzetek és apró játékok is kerültek a csomagba.

A gyerekek örömmel fogadták a tanszerekkel töltött csomagokat | Fotó: szeretetszolgálat

– Mindez nemcsak abban segít, hogy a szülőknek ne kelljen megvásárolni ezeket az eszközöket: olyan tárgyakkal is sikerült meglepni a gyerekeket, amelyek örömtelivé teszik az iskolakezdést – tette hozzá.

– Egy mesefigurás füzet, egy unikornisos radír vagy egy szuperhős logójával ellátott hegyező mind-mind olyan játékos részletek, amelyeknek köszönhetően egy tanszer mosolyt csal a gyerekek arcára. Fantasztikus érzés volt nézni, ahogy csillogó szemmel kibontották a csomagokat, aztán elindult a csere-bere is, hogy mindenkinek olyan tanszerei lehessenek, amelyek a legközelebb állnak a szívéhez.

Negyed évszázad

A szervezet a mátészalkai Képes Géza Általános Iskolában 71, a Fábiánházi Általános Iskolában 20, valamint a nagyecsedi Dancs Lajos Általános Iskolában 38 sulipakk-csomagot osztott szét. Dr. Szilágyi Béla arról is beszélt, hogy aki szeretné támogatni a Suli­pakk Akciót, az a Baptista Szeretetszolgálat honlapján, illetve a telephelyein teheti meg – akár Mátészalkán is.

– Mátészalka, ha lehet így fogalmazni, az egyik szívünk csücske, hiszen az itteni telephelyünk munkatársai nagyszerűen teljesítenek több szociális területen is – mondta el az elnök. – Kiválóan együttműködnek az önkormányzatokkal, a helyi civil szervezetekkel, gyülekezetekkel és baráti körökkel is az egész térségben.

Szervezetünk az idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Bár rólunk elsősorban talán a nemzetközi tevékenységünk jut sokak eszébe, a szeretetszolgálat 42 hazai oktatási intézményben dolgozik, és oktat mintegy 14 ezer diákot általános és középiskolákban, valamint a szakképzésben.

– Különböző típusú szociális munkánkkal pedig 16 ezer ember mindennapjaiban vagyunk jelen, legyen szó akár a szociális étkeztetésről, vagy az emberkereskedelem és a kapcsolati erőszak áldozatainak támogatásáról – fűzte hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában