Nyíregyháza

2021.09.23. 07:38

Újdonság: angol, német tagozat a Szent Imrében

„Élmény, érték egy életre, mert minden gyermek jó valamiben.”

Km

Forrás: illusztráció/Máté János

Fotó: Mate Janos

Beiskolázási szülői értekezleteket tart az intézménybe készülő diákok szüleinek a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola. Az 5. évfolyamra és a 9. évfolyamra jelentkezők számára a szülői értekezletet szeptember 29-én, szerdán 16.30-tól tartják az iskola (Nyíregyháza, Ungvár sétány 19.) dísztermében – olvasható a lapunkhoz érkezett tájékoztatásban.

Az első évfolyamra jelentkezőknek október 4-én, hétfőn 17 órától tartanak szülői értekezletet ugyanitt. Nyílt napot is szerveznek: az 1., az 5. és a 9. évfolyamba készülő diákokat várják október 12-én, ezen a napon a gyerekek részt vehetnek a tanórákon és testközelből megismerhetik az iskolát.

Az intézmény kiemelte, a következő tanévben a megszokott általános képzés és a tagozatok (matematika, biológia/kémia) mellett 9. évfolyamon elindítja az angol, német tagozatot (heti 7 órában).

Az 5. évfolyamon a nyolc­osztályos gimnáziumi osztály (matematika, bölcsészet tagozat) mellett az általános képzés és a nyelvi (angol, német) tagozat várja a tanulókat. Első évfolyamon a kisdiákok az általános képzés és a két tanítási angol nyelvi képzések közül választhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában