Megemlékezés

2021.10.07. 17:23

348 Kárpát-medencei középiskola 18 ezer diákja emlékezik október folyamán

348 Kárpát-medencei középiskola 18 ezer diákja emlékezik október folyamán – honismereti kirándulásokkal összekötve, történelmi emlékhelyeken, rendhagyó történelemórák keretében – az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire..

A Rákóczi Szövetség szeptember 15-én az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan diákutaztatási pályázatot hirdetett magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségeknek azzal a feltétellel, hogy az utazás során egy rendhagyó történelemóra keretében keressenek fel olyan emlékhelyet, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelemhez, kiemelten az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz.

A pályázaton 271 magyarországi és 77 külhoni középiskola nyert utazási támogatást. Az októberi utazások több mint 18 ezer diákot érintenek, akik élményszerű, rendhagyó történelemórákon vesznek részt, megemlékezve 1956 fiatal szabadságharcosairól.

A középiskolák a pályázatot a Rákóczi Szövetség honlapján 2021. szeptember 30-ig nyújthatták be, amelyen 300 ezer forint keretösszegű utazási támogatást nyerhettek el.

A nyertes középiskolák listája az alábbi címen érhető el:

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában