Nagyon megijedt

2021.10.25. 15:38

Érdekesebb az „átlagnál” – Riasztó, mit talált a kutyájában a nyíregyházi nő, az állat utána hányni kezdett...

Egy nyíregyházi hölgy a Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban tett közzé egy segítségkérő üzenetet néhány fotó társaságában.

Forrás: Nyíregyen Hallottam

Szeretnék segítséget kérni! Hátha van olyan, aki felismeri, vagy ért valamennyire a kullancsokhoz – írta a hölgy. – Sajnos a mai nap találtam a kiskutyámban egy kullancsot. Pedig állatobolha/kullancs elleni nyakörvet is viselet, ami csak jövő év februárjában járna le. Nekem egy kicsit „érdekesebb” kullancsnak tűnik az átlagnál. Persze szeretnék szakembertől tanácsot kérni, nem bízva a véletlenre a dolgot, ám aggódó kisállat tulajdonosként mihamarabb választ szeretnék kapni, remélem esetleg itt is találok olyan embert, aki ért esetleg hozzá...

Fotó: Z. T. D. Borbála / Nyíregyen Hallottam

A válasz nem váratott sokáig magára:

Ez kutya kullancs! – írta egy hozzászóló. – Alapból is sokkal nagyobb méretű, mint a „normál” fajta. Ha valószínűsíthetően még csak pár órája volt a kutyán/ban, akkor nem lehet nagy baj. Nekünk is volt tavasszal, de még be se volt fúródva teljesen, és nem is lett belőle semmi gond.

Ám nagyon úgy tűnt, még is csak van valami gond, a posztoló hölgy kutyája ugyanis hányni kezdett...

Megyünk is az állatorvoshoz, mert közben sajnos hányást is tapasztaltam a kutyusnál! – írta. Majd később mindenki megnyugtatására arról is beszámolt, mi volt az állatorvos diagnózisa: – Köszönöm szépen még egyszer a sok segítséget! – írta a hölgy. – A kutyus végül a vérvizsgálatok alapján nem babéziás, és nem is szívférges. A hányást pedig gyomorrontás okozta, ami miatt infúziót kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában