Nyíregyháza

2021.10.30. 10:05

Gondozzák a neves vízügyi szakemberek síremlékeit

Nádasi Zoltán

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG) mindig nagy gondot fordított a jogelőd vízügyi társulatok egykori vezetői emlékeinek ápolására, tetteik bemutatására, rendszeresen részt vesz az évfordulós ünnepségek megszervezésében. A Vízügyi Történeti Gyűjteményükben őrzik a nagy elődök örökségét, az általuk készített műszaki tervek, tanulmányok, az életrajzi adataik, és néhány használati tárgyuk meg is tekinthető.

Az igazgatóság a sírjaik gondozásából is kiveszi a részét. Főként azokét ápolják rendszeresen, akiknek a leszármazottai az ország távoli vidékein, külföldön, vagy már egyeltalán nem élnek.

Ebben az évben mindenszentek és halottak napja előtt Szeszich Lajos (1836-1909) és Bolgár László (1892-1977) nyughelyeinek ápolásáról gondoskodtak a Nyíregyházi Északi Temetőben. Előbbi a Nyírvíz Szabályozó Társulat alapító mérnök-igazgatója volt, utóbbi pedig a Nyíregyházi Vízügyi Igazgatóság egykori vízügyi igazgatói tisztét töltötte be.

A munkálatokat a FETIVIZIG Nyíri Szakaszmérnökségének egyik brigádja végezte el Somogyi Csaba területi felügyelő vezetésével. Kivágták a síremlékeket veszélyeztető növényeket, megmetszették a tujákat. A jeles november eleji ünnepnapokra tehát ismét méltó módon gondozottak e neves vízügyi szakemberek nyíregyházi nyughelyei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában