Kisvárda

2021.10.15. 15:30

Ismét hetvenkét óra kompromisszum nélkül

Az egyházmegye diákjai összefogtak, hogy egyre többen kapjanak kedvet a jó cselekedetekhez.

KM

A mindennapokban is tettre készek a kisvárdai fiatalok | Fotó: iskola

Ásó, kapa, gereblye, talicska, lapát, locsoló és festőecset is előkerült a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda udvarán: a diákok a 72 óra kompromisszum nélkül nevű kezdeményezéshez csatlakoztak.

Fát is ültettek

Az intézmény adott otthont a háromnapos, önkéntességre buzdító rendezvény megnyitójának is. Az akcióban a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből több mint 2000 fiatal vett részt.

A mindennapokban is tettre készek a kisvárdai fiatalok | Fotó: iskola

– Kanadai ciprusmagoncokat ültettünk az orsolyita nővérek, Frantiska és Ignácia kertjébe, a suli virágoskertjeiben pedig retteghettek a gazok. Az őszi lombok a zöldhulladékba kerültek, mert mi ökoiskola is vagyunk, illetve a kerti padok új védőburkolatot kaptak – számolt be az akcióról Kolozsi Imre, az iskola diákönkormányzatának elnöke.

– Sokat készültünk a megnyitóra: énekkar, szólóének, csellójáték és versmondás tette még ünnepélyesebbé a találkozást. A szeretetvendégségre szorgos kezek készítettek szendvicseket, de volt tánc és játék is. A három nap eseményeit Votykuné Aradi Angéla hittanár fogta össze – tette hozzá.

A diák arról is mesélt, hogy az önkéntességet népszerűsítő akción Szabó Tibor, a 72 óra kompromisszum nélkül országos főkoordinátora egy selyemakácot is elültetett, a megnyitón pedig együtt ünnepeltek a kisvárdai görögkatolikus és a református iskola diákjaival, valamint az egyházmegyéből, Ajakról, Nyíregyházáról, Nyírbátorból és Debrecenből érkező vendégekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában