Békemenet

2021.10.22. 17:00

Százezrek készülnek az október 23-ai Békemenetre

KM

Nemcsak az ’56-os forradalomra, hanem a 2006-os tüntetésekre és az akkori atrocitásokra is emlékeznek az idén október 23-án; a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Békemenetet rendez, ahová százezreket várnak az ország minden részéről. A mezőladányi Bakó Ferenc is ott lesz. Mint lapunknak elmondta, a Békemenet nem valami ellen, hanem valami mellett szól. – Már jóval a szervezés előtt sokan jelezték e térségből, hogy szeretnének részt venni a következő Békemeneten. Nagyon fontos, hogy kulturáltan, csendben álljunk ki az elveink mellett, ahogy a rendezvény neve is magában hordozza: békésen vonuljunk végig az útvonalon – hangsúlyozta Bakó Ferenc. Hozzátette: több Békemeneten részt vett már, és soha nem volt semmilyen atrocitás. – Persze találkoztunk hevesebb vérmérsékletű emberekkel, akik a járdáról odakiabáltak nekünk, de nem szóltunk vissza, hiszen ahogy a mondás is tartja: az erőszak csak erőszakot szül – így Bakó Ferenc.

Kiállni a közösségért

– Egy olyan világban élünk, ahol meg kell védeni hagyományos értékeinket, s noha sokan úgy vélik, hogy „politikai menet lesz” a szombati, tévednek, mert az idei Békemenet minden eddiginél erősebben üzeni a világnak, hogy bármilyen körülmények között kiállunk nemzeti identitásunk, a kereszténység és közösségünk mellett – erről már Szeles Tibor beszélt lapunknak. A mándoki vállalkozó szerint mindig is a béke vezérelte ezt a megmozdulást, amelyre rengeteg olyan ember megy el, aki a hétköznapokban egyáltalán nem is politizál, mindössze szeretné, ha tovább erősödnének a társadalmi kohéziót megtartó erőforrások, úgymint a hagyományok, a családok, az emberi méltóság és a szeretet. Szeles Tibor hozzáfűzte, mindenki a saját meggyőződéséből csatlakozik a menethez, s tudja: sokan lesznek szombaton...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában