Mátészalka

2021.11.10. 13:20

A szociális munkásokat ünnepelték Mátészalkán

Fülöp Attila államtitkár a jövő évi bérfejlesztésről is beszélt a szerdai rendezvényen.

Fotó: Sipeki Péter

– Ezt a munkát nem lehet bátorság, nagylelkűség és hit nélkül végezni – fogalmazott Fülöp Attila Mátészalkán, a szociális munka napja alkalmából megtartott szerdai ünnepségen, melyet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltsége szervezett. A szociális ügyekért felelős államtitkár hozzátette: a kormány igyekszik megbecsülni a szférában dolgozó közel százezer embert, ennek egyik bizonyítéka, hogy jövőre egy jelentős bérfejlesztést hajtanak végre a szektorban.

Jelentős növekedés

– Ez az növekmény azt fogja eredményezni, hogy az új, 2022-es átlagbér a 2010-eshez képest 170 százalékkal lesz magasabb – húzta alá Fülöp Attila, aki beszédében rávilágított, a szociális szférában csupán a sajnálattal nem lehet eredményt elérni, oda bátor tettek kellenek.

– A szociális munkások oda lépnek az elesettekhez és segítő kezet nyújtanak nekik, de nem csak egyszer-egyszer, hanem nap mint nap – fogalmazott a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és színház dísztermében a szociális ügyekért felelős államtitkár.

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője is részt vett a szerdai ünnepségen. Köszöntőjében a belső motivációra hívta fel a figyelmet, és kiemelte, hogy a szociális szférát mekkora érzelmi telítettség járja át.

– A covid alatt sem fordítottak, fordíthattak hátat a munkájuknak a szociális szférában dolgozók, végezték tovább a rájuk rótt feladatokat, sokszor erőn felül teljesítve. Ezért is jár nekik a köszönet és a nagy-nagy kalapemelés – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában