Fontos beruházások

2021.11.04. 08:06

Három körforgalom is épül Mátészalkán

A közlekedésbiztonság javítása kiemelt feladat a városban.

KM

Leendő körforgalom munkaterületét adták át a napokban Mátészalkán a 471-es és a 49-es út csomópontjában. A munkálatokat jövő év márciusában kezdheti meg a kivitelező, a beruházás költsége 435 millió forint. Kovács Sándor ország- gyűlési képviselő elmondta, azért is fontos ez a fejlesztés, mert a leendő M49-es autóút majdani felhajtóját is érinti.

Hozzátette: már a Zöldfa út-Meggyesi út csomópontjába tervezett körforgalom kivitelezőjét is kiválasztották, s egy harmadik körforgalom is épül, mégpedig a Meggyesi út-Ipari út kereszteződésében. Dr. Hanusi Péter polgármester azt mondta, a közlekedés biztonságának javítása kiemelten fontos Mátészalkán. Ezt jól mutatja, hogy tavaly új közlekedési koncepció készült, amiben megállapították, hogy alapjaiban fog megváltozni a város közlekedése: az M49-es gyorsforgalmi út megépülésével az átmenő forgalom 70 százalékos csökkenését prognosztizálták.

Fontos beruházások

A közlekedésbiztonság érdekében eddig is komoly lépéseket tettek: megteremtették a biztonságos kerékpározás feltételeit a 49-es út mentén; elkészült a Mátészalkát Nyírmeggyessel összekötő bicikliút, a Kegyeleti Parkhoz a Zöldfa utca felől okoszebrán kelhetnek át a gyalogosok. – Egy éven belül most három körforgalom fejlesztése indulhat meg, ez is biztonságosabbá teszi a helyi közlekedést – mondta a polgármester.

A gyorsforgalmi út megépítése nagyban csökkenti az átmenő forgalmat Dr. Hanusi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában