Nem engedik el a kezüket

2021.11.18. 14:00

„Nem igaz, hogy az idő begyógyítja a sebeket...” – A szabolcsi Covid-árváknak szerveztek gyűjtést!

Az Első Nyíregyházi Lions adománygyűjtést szervezett a szabolcs-szatmár-beregi Covid-árváknak.

LTL

Forrás: getty images

Javában tart a közmédia idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampánya – a karitatív akció kedvezményezettje ezúttal a Regőczi István Alapítvány.

A szervezet missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyermekeknek. Áder János köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója hangsúlyozta: céljuk, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyermekeknek, akiknek a családját tragikusan érintette a koronavírus-járvány.

Jószolgálati kampány

Az Első Nyíregyházi Lions Club is hasonló céllal, a Regőczi István Alapítványtól függetlenül indította el jószolgálati kampányát. A több mint egy évszázada gyarapodó Lions-mozgalom a világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezete. Több mint kétszáz országban mintegy másfél millióan vallják magukat tagnak. Leginkább a látássérültek helyzetének javítását tűzték a zászlajukra, de az élet egyéb területein is igyekeznek segíteni.

Ezúttal a Covid–19-járvány miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében árván maradt gyerekek, fiatalok életkörülményeinek javítására gyűjtenek.

Nem volt alapbetegsége

November 17-én, szerdán fél héttől jótékonysági koncertet szerveznek az evangélikus templomban. A koncerten fellép Oláh Gergő, a Cantemus Kórus és a Bürkös Zenekar. A rendezvényen a részvétel védettségi igazolványhoz és maszkviseléshez kötött. Az Első Nyíregyházi Lions Club az év előző részében online adománygyűjtést szervezett, és összesen 700 ezer forint gyűlt össze. A klub hozzátett további félmillió forintot, az 1,2 millió forintos összegből tíz családnak segítettek.

– Negyvennyolc éves volt a férjem, amikor elhunyt. Három gyermekünk van, ketten az idén érettségiztek. Most vannak abban az élethelyzetben, amikor még több segítségre van szükségük. Egyetemisták lettek, apa nélkül kell folytatniuk az életüket. Nekem is nagyon nehéz feldolgozni: elvesztettem a páromat a járványban. Sajnos „jó helyre” került az adomány, van helye a felajánlásnak, amiért köszönettel tartozunk – mondta megkeresésünkre Anna.

Margit is hálásan fogadta, hogy támogatásban részesültek.

– Tavaly októberben borzalmas napokat éltem át. Semmilyen alapbetegsége nem volt a férjemnek. Kedden került kórházba koronavírus-fertőzöttként, és szombaton elhunyt. Az idén lett volna a második államvizsgája. Arra készültünk, hogy ha elvégzi, nyugodtabb lesz az életünk. Eltelt több mint egy esztendő, a mindenszentek iszonyatos volt. Nem igaz, hogy az idő begyógyítja a sebeket. Próbálok együtt élni a megváltoztathatatlannal. A kislányunknak nagyon nehéz apa nélkül felnőni – mondta lapunknak.

Nem engedik el a kezüket

Antal Roland, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke megjegyezte: a koronavírus-járvány sokak életét változtatta meg végérvényesen. Édesanyák és édesapák vesztették életüket.

– Az árvák vagy félárvák, a gyermekek, a kamaszok tragédiáját nem tudjuk megváltoztatni, viszont kötelességünknek tartjuk, hogy a lehetőségeinkhez mérten segítsünk a sorsukon. A szerdai jótékonysági koncertünk bevételéből szeretnénk több családhoz is eljuttatni az adományt, és nem engednénk el a kezüket a későbbiekben sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában