videó

2021.11.16. 07:34

Videó: „Ha az indulat vezérel, könnyen lehetsz vezércikk. Maradj ember a volán mögött!”

A kezdeményezés célja a közlekedési kultúra javítása.

KM

Forrás: HUMDA

Anger Zsolt, Balázs János, Görbicz Anita, Kautzky Armand, Pindroch Csaba, Szalóczy Pál, Vincze Ottó és Weisz Fanni – nyolc, a szakmájában kiemelkedő, méltán elismert személyiség csatlakozott a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. legújabb közlekedésbiztonsági kampányához, melynek célja a hazai közlekedésbiztonsági helyzet és a közlekedési kultúra javítása.

Az ismert személyiségek arra hívják fel a figyelmet, hogy a KRESZ szabályait tiszteletben tartó, biztonságos közlekedés és az emberséges viselkedés sokkal fontosabb annál, mint stressztől fűtötten rohanni valahova. Üzeneteikben hangsúlyozzák az elsőbbségadás, a láthatóság, a kölcsönös bizalom és az empátia fontosságát, valamint a vezetés közbeni telefonhasználat, a hangos zenehallgatás és az indulatvezérelt döntések veszélyeire is rámutatnak.

Sokat kell még tenni

Az Európai Unió egyik fontos célja, hogy 2030-ra felére csökkenjen a közúti balesetek száma, 2050-re pedig senki se haljon meg az utakon.

– Hazánkban évente 500-an veszítik életüket közúti balesetben, így sok feladatunk van a cél eléréséhez – mondta lapunknak Lázár László, az ügynökség kommunikációs igazgatója. Kautzky Armand, Szalóczy Pál és sok más ismert ember gondolatai a biztonságról ide kattintva megtekinthetők.

Borítókép: Michelisz Norbert és Talmácsi Gábor közreműködésével indult a kampány | Fotó: HUMDA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában