Nyíregyháza

2021.12.21. 11:30

Hatmillió forinttal támogatja a pénzintézet a Jósa András Oktatókórházat

Már régóta segíti különböző összegű adományokkal a kórházban folyó gyógyító munkát.

Fotó: DODO FERENC

 

Az OTP Bank és a Jósa András Oktatókórház között évtizedek óta remek a kapcsolat, a pénzintézet már régóta segíti különböző összegű adományokkal a kórházban folyó gyógyító munkát.

– Az OTP Bank nyíregyházi fiókja hosszú ideje támogatja a Jósa András Oktatókórházat, ezúttal hatmillió forintot adományoz nekünk, amit nagyon köszönünk – fogalmazott Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója a keddi jelképes adományátadó- ünnepségen.

Hozzátette, bár rendelkezésükre áll minden olyan eszközök és műszerek, amelyek a covidos és a nem covidos betegek szakszerű ellátásához szükségesek, de nagyon örülnek minden ehhez hasonló önzetlen felajánlásnak.

– Ezeknek köszönhetően az ellátás színvonalát növelni tudjuk – fogalmazott Szűcs Attila a Jósa András Oktatókórház főigazgatói tárgyalójában megrendezett sajtótájékoztatón. Az orvosigazgatótól megtudtuk azt is, hogy az OTP mostani adományából a neurológiai osztályra szeretnének egy műszert vásárolni.

– Nem az első, és nem is az utolsó alkalom, hogy támogatjuk valamilyen formában a kórházat – vette át a szót Kovácsné Kovács Andrea, a pénzintézet nyíregyházi fiókjának vezetője. Kiemelte, számukra fontos a társadalmi felelősségvállalás, az adományt pedig a Humanitas Szociális Alapítványon keresztül fogják eljuttatni az egészségügyi intézménynek.

– Sajnos az elmúlt időszakban több kollégám is elkapta a koronavírust, közülük néhányan kórházba is kerültek, de köszönhetően az itt végzett alapos és szakszerű gyógyító munkának, hazamehettek és újra munkába állhattak – mondta a fiókvezető.

A Jósa András Oktatókórház nevében dr. Molnár Andrea is megköszönte az OTP pénzadományát. Az egészségügyi intézmény gazdasági igazgatója köszöntőjében szintén utalt a kórház és a pénzintézet közti kiváló munkakapcsolatra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában