Nyíregyháza

2021.12.12. 10:47

Megmenthető az eldőlt karácsonyfa

A városüzemeltetés és a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a fa visszaállításán.

Szomorú látvány fogadta mindazokat, akik vasárnap reggel Nyíregyháza belvárosában sétáltak: pontosan egy hónappal azután, hogy felállították a Kossuth téren, eldőlt a város karácsonyfája.

– A viharos időjárás sajnos a fát is megtépázta, a rendkívül erős szél miatt tört el és dőlt ki a helyéről – mondta el lapunknak Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Reggel óta azon dolgozunk, hogy a fenyő visszakerülhessen a méltó helyére, ugyanis szerencsére megmenthető, nem kell új karácsonyfát keresnie a városnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az erős szél miatt, a 16 méter magas lucfenyő is ennek esett áldozatul. 

– A fát két méteren visszagallyaztuk, így kerülhet újra a helyére. Ebben a katasztrófavédelem munkatársai segítenek egy hatalmas daru segítségével, és az a célunk, hogy a karácsonyfában hétfőn már újra gyönyörködhessenek a belvárosban sétálók – tette hozzá Petró Árpád.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában