Nyíregyháza

2021.12.12. 11:27

Megütötték a nyíregyházi olimpikont

Egy kellemetlen és egy igen kellemes élményben volt része az elmúlt napokban Helebrandt Máténak.

A tátrai edzőtáborozáson nem dudáltak Mátéra

A háromszoros olimpikonunk Tokióban remek eredményként a tizenhetedik helyen ért célba az ötven kilométeres gyaloglásban. Edzés közben amikor a A Sóstó felé vezető úton rója a kilométereket, gyakran dudálnak rá autósok. December első vasárnapján viszont ő nyomta meg az autója kürtjét egy veszélyes szituációban.

 

- A feleségemmel este tartottunk haza a Vasvári Pál utcán, amikor észrevettem, hogy egy pár indul át a másik oldalra de nem a gyalogátkelőhelyen. Nagyot kellett fékeznem és dudáltam is. A nő átért a másik oldalra a férfi nem. Ő viszont kétszer megütötte a vezető oldali ablakot. Lehúztam, hogy megkérdezzem miért háborog, amikor ők voltak a hibásak.

 

Erre szó nélkül kétszer beütött ököllel. Az egyik elől elhajoltam, a másik eltalált, amit kér csepp vér bizonyított

- pergette vissza az eseményeket Máté.

 

A válogatott sportoló azt is elmondta, hogy az ijedtségen kívül más baja nem történt, feljelentést nem tett és igyekeznek elfelejteni az egészet. Nem vonatkozik ez a múlt héten történtre. Akkor dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester az Atlétikai Centrumban látogatta meg Mátét és a paralimpikon Tarjányi Istvánt. Beszélgetett a sportolókkal és edzőikkel, majd egy-egy elismerő plakettet adott át nekik.

 

Ennek természetesen nagyon örültem, jólesett az újabb elismerés, ami még inkább motivál a folytatásban, az edzéseken

- így Máté. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában