Nyíregyháza

2022.01.20. 14:00

A magyar kultúra ünnepe

Kiállításokkal, díját­adással és ünnepi műsorral emlékeznek a megyeszékhelyen.

KM

20191130 Nyírség fotó: Pusztai Sándor PS Kelet Magyarország Nyírség 45 éves Táncegyüttes jubileumi gálaműsora.

Fotó: Pusztai Sándor

 A hét második felétől minden napra jut egy-egy, a magyar kultúra ünnepéhez kapcsolódó program a megyeszékhelyen. Három tárlat várja a látogatókat a város három nagy bemutatóterében. 
Orr András grafikusművésznek szerdán 90° címmel nyílt kiállítása a Pál Gyula Teremben, január 20-án, tehát ma 16.30-tól a XI. Nyíregyházi Nemzetközi Fametsző Művésztelepen készült alkotásokat tárják a nagyközönség elé a Selyem utcai galériában. Őry László, a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület elnökének köszöntője után dr. Jankáné prof. dr. Puskás Bernadett nyitja meg a február 20-áig látogatható kiállítást. 


Az idén hetvenéves Zajácz Tamás bőrműves iparművész Gondolatok bőrkötésben című tárlatán öt évtized alkotásaiból láthatnak válogatást a művészetkedvelők. A vendégeket dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere köszönti, majd Nagy Szabina önkormányzati képviselő nyitja meg a február 20-áig megtekinthető kiállítást. 
 


Táncosok a színpadon 

 


A magyar kultúra napi városi ünnepségnek a Váci Mihály Kulturális Központ színházterme ad otthont január 21-én, pénteken 17 órától. A rendezvényen köszöntőt mond dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, az ünnepi gondolatokat dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő fogalmazza meg, majd átadják a Krúdy Gyula-díjat, amit minden évben azok kapnak meg, akik a legtöbbet tettek Nyíregyháza kulturális életéért. 


A rendezvény zárásaként a Nyírség Táncegyüttes és a Lókötő–Topogó Táncegyüttes ad ünnepi műsort.

 

Borítókép: A Nyírség Táncegyüttes is fellép pénteken a magyar kultúra napi ünnepségen | Illusztráció: Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában