Kelet-retró

2022.01.14. 16:00

Leszúrta a férjét, mert nem segített takarítani

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1972. január 14., péntek

 

Honfoglalás kori temetőt találtak Tiszabercelen

 

Honfoglalás kori temetőre bukkantak Tiszabercelen, a mezőgazdasági szakmunkásképző iskola gyakorlókertjében. A tizedik század végén és a tizenegyedik század első felében temetkeztek e helyre. Húsz sírt tártak fel. A sírmellékletekből az is megállapítható, hogy a köznép temetője volt. A férfisírokból csupán néhány használati tárgy: nyílhegy, vaskés, stb. került elő. A női sírokban bronz és ezüst fülbevalókat, gyűrűket, aranyozott ezüst ingnyakvereteket találtak. A leleteket a nyíregyházi múzeumban helyezték el.

 

1992. január 14., kedd

 

Leszúrta a férjét, mert nem segített takarítani

 

A családi perpatvar majdnem tragédiához vezetett. Jó hangulatban vendégeket vártak, de még a vendégek előtt a mentősök érkeztek meg. A bűncselekmény közvetlen kiváltó oka az volt, hogy a férj nem akart takarítani.

 

Mindez történt a nyíregyházi Legyező utcában. A gyerekek elmentek otthonról, s a házaspár készült a vendégek fogadására. Az asszony szemrehányást tett férjének, hogy nem segít takarítani, sőt az édesanyjára, vagyis az anyósra sem lehet számítani. Erre a férj dühbe jött és a földhöz vágta az asszony magnókazettáját. Válaszként az asszony a férje hanglemezeit csapkodta földhöz. Miután minden darabokra tört, tovább veszekedtek. Szó szót követett, majd az asszony felkapta a konyhakést és férje felé közeledett. A férj megpróbálta a kést elvenni, de nem sikerült neki. Az asszony mellkason szúrta őt. A vérző férjet látva az asszony egy marék gyógyszert lenyelt. Mindkettőjüket elvitte a mentő. 

 

A megyei bíróság az asszonyt életveszélyt okozó testi sértés miatt egy év felfüggesztett börtönre ítélte, figyelembe vették, hogy a családban már szent a béke. Az ítélet jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában