Fidesz

2022.02.14. 12:40

Februárban már az szja-mentes fizetésüket kapják meg a 25 év alatti fiatalok

– A magyar gazdaság az idén is 5 százalék feletti növekedéssel számol, mindez lehetővé tette, hogy a minimálbér januártól 200 ezer forintra, a garantált bérminimum 260 ezer forintra emelkedjen – kezdte a Fidesz nyíregyházi sajtótájékoztatóját dr. Szabó Tünde.

Az 1. sz. egyéni választókerület országgyűlési képviselője kitért arra, hogy a kormány nagy hangsúlyt fektet a foglalkoztatásra, munkaalapú társadalmat épít, amelyben a fiatalok boldogulását is segítik. Ezt igazolja az is, hogy a 25 év alattiak a februári fizetésüket már szja-mentesen vehetik kézhez. – A 23 százalékos megtakarítás éves szinten 800 ezer forintnyi többletjövedelmet jelent, országos viszonylatban 280 ezer 25 év alatti dolgozót érint az intézkedés, köztük 3 ezer nyíregyházit – tette hozzá dr. Szabó Tünde. Dr. Vinnai Győző, a 2. sz. evk országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy 2010 előtt mintegy 20-25 százalékos volt a munkanélküliség ebben a korcsoportban, most pedig adókedvezménnyel támogatják a pályakezdőket. Mint mondta, ez óriási különbség. Hozzáfűzte: – A szakképzési reformnak köszönhetően új lendületet kapott a munkaerőpiac is, mert képzett, gyakorlott fiatalok helyezkednek el a versenyszektorban, akiket tanulmányaik alatt motiválnak az ösztöndíjak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában